Cultureel

Het Oyster Duo speelt in het sfeervolle Kasteel Eerde

Het Oyster Duo speelt in het sfeervolle Kasteel Eerde

Waar

Landgoed Eerde

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 22,50
  • Ledenprijs€ 15,75

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Het Oyster Duo speelt in het sfeervolle Kasteel Eerde

"We absolutely love castles", aldus het echtpaar Anna en Nicholas van het Oyster Duo. Dat wordt dus een feestje vandaag, want in het prachtige Kasteel Eerde spelen deze briljante musici hun programma. Nicholas, uit Amerika, is contrabassist in het Koninklijk Concertgebouworkest, en Anna, Oekraïense, is gevierd solopianist. Solo, duo, contrabas, cello, you name it en het Oyster Duo speelt het allemaal. Naast briljantie is er ook ruimte voor melancholie en diepgang in de Grand Tango van Piazzolla, die dit jaar 100 jaar geleden werd geboren.

Programma

Oyster Duo
Nicholas Santangelo Schwartz, cello & contrabas
Anna Federova, piano

- F. Chopin: Grande Polonaise Brilliante, op. 22
- F. Chopin: Ballade nr. 3, op. 47
- R. Schumann: Fantasiestücke, op. 73
- B. Fedorov: Dedication
- A. Blickenderfer: Canal Variations
- A. Piazzolla: Le Grand Tango

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Alles op orde

De allure van kasteel Eerde is direct voelbaar zodra je het kasteel binnentreedt. Wat een weelde, wat een verfijning. Zowel ex- als interieur ademen de sfeer van begin achttiende eeuw, toen de adellijke Johan Werner van Pallandt het bouwwerk liet optrekken en er respectabele tuinen omheen liet aanleggen. Van Pallandt vergaarde fortuin als legeraanvoerder in de Spaanse Successieoorlog. De militaire precisie zien we ook terug in het strakke tuinontwerp van Eerde.

Kasteel Eerde stond ruim drie jaar in de steigers. De bel-etage van het kasteel is in de afgelopen drie jaar volledig gerestaureerd.

Praktische informatie

  • Loop via het bordes naar de hal van de bel-etage.
  • Ontvangst met koffie/thee.
  • Het kasteel is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.
  • Op deze locatie gelden wellicht aanvullende coronamaatregelen.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo