Ga direct naar inhoud

Vakantiewoning Hoeve de Bocksen in Ommen

Deze prachtige oude boerderij uit 1890, is vrij gelegen en grenst aan boerenlandschap waar koeien grazen. Hoeve de Bocksen is een rijksmonument met rieten dak en kenmerkende luikjes. Vanuit de vakantiewoning heb je uitzicht over het nabij gelegen natuurgebied Landgoed Eerde.

Voorkant Hoeve Bocksen Buitenleven

Vakantiewoning in het hart van Overijssel

Landgoed Eerde staat vol met rijksmonumenten. Vakantiewoning Hoeve de Bocksen is daar één van. Deze oude boerderij met rieten dak is gelijkvloers en beschikt over vloerverwarming.  Wat voorheen een koeienstal was, is nu de (woon)keuken, voorzien van combi-oven en een kookeiland. De woonkamer bevindt zich in het oude voorhuis, met daarin een houtkachel en een gezellige grote bank. Het terras buiten wordt omgeven door een grote tuin waar je heerlijk kunt zitten. In de schuur kun je fietsen stallen en elektrische fietsen opladen. Verder zijn er:

  • 2 tweepersoonskamers 
  • 2 eenpersoonskamers
  • 3 badkamers (één met ligbad)
Woonkamer_Hoeve de Bocksen)
Slaapkamer Hoeve Bocksen Buitenleven

Eropuit op landgoed Eerde

In het uitgestrekte bosgebied kun je goed op ontdekkingstocht. Op landgoed Eerde is iets zeldzaams te zien: een rivier die dwars door het bos slingert. In Nederland komt dit bijna nergens anders voor. Natuurmonumenten heeft een oude bocht opnieuw verbonden met de rivier de Regge. Benieuwd hoe het bos er vanaf het water uitziet? Pak een kano en peddel met de kromming van de Regge mee. Maar er zijn meer manieren om Eerde te ontdekken. Wandel de route rondom het kasteel en bewonder in het voorjaar de grachtmuren waarop het plantje de Aubrietia bloeit. Dwaal door het wiskundig labyrint van lanen of waan je jonkheer of jonkvrouw in de prachtig ontworpen parkbosvakken. Ook zijn er wandel- en fietsroutes, waarbij je een bezoek kunt brengen aan de karakteristieke boerenerven in Eerde en ondertussen geniet van de mooiste kleuren van hooilanden en akkers.

Badkamer Hoeve Bocksen Buitenleven

Vakantiewoningen van Buitenleven Vakanties

Ga voor de rust van een vakantiewoning aan de rand van een natuurgebied en geniet van alle wandel- en fietsmogelijkheden. In verschillende gebieden van Natuurmonumenten kun je vakantiewoningen huren van Buitenleven Vakanties. Deze vakantiewoningen zijn altijd rustig gelegen. Kies bijvoorbeeld voor een monumentale boerderij, een ecolodge, een landhuis of zelfs een kasteel.

Boek nu een verblijf in vakantiewoning Hoeve de Bocksen via Buitenleven Vakanties 

Vakantiewoning Hoeve de Bocksen uitzicht

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid