Nieuws van de boswachter

Parkeren op Hackfort: hoe werkt het?

26 oktober 2020 | Anouk Ballot

Op de parkeerplaats van Hackfort geldt sinds 1 oktober dat niet-leden van Natuurmonumenten een parkeerbijdrage betalen. In september is eerst nog een maand proefgedraaid met slagbomen die gratis openden. In oktober ging het vragen van de bijdrage ‘voor het echie’ in. Deze maand waren op drukke momenten zoveel mogelijk boswachters en ondersteuners aanwezig om uitleg te geven.

Parkeren op Hackfort

Parkeren: het terrein oprijden - zonder uitrijdkaart

Iedereen kan het parkeerterrein oprijden: de slagboom opent automatisch. Een camera registreert het kenteken van de auto en de tijd van binnenkomst. Je ontvangt geen uitrijdkaart. Kort parkeren (tot 15 minuten) is altijd gratis.

Leden parkeren gratis

Voor leden van Natuurmonumenten blijft het parkeren gratis. Neem wel je ledenpas 2020 mee! Deze pas is voorzien van een QR-code. Bij de betaalzuil vlak vóór de uitrijdslagboom houd je de code een stukje onder de paslezer –– op zo’n manier dat je het rode laser kruis goed op de code ziet en de slagboom opent.

De parkeerplaats verlaten

  • De betaalzuil vind je vlak vóór de uitrijd-slagboom. Door de herkenning van het kenteken verschijnt, als je aan komt rijden, meteen het verschuldigde bedrag op de zuil. Het is hier alleen mogelijk contactloos af te rekenen. Contant betalen of met pincode is niet mogelijk.
  • Kwitantie nodig? Stuur binnen 24 uur een e-mail naar ons servicebureau APCOA via [email protected] (met je naam, kenteken, P-locatie en datum van parkeren).
  • Parkeerbijdrage:  € 1,75 per uur, met een maximum van € 7,00 per dag.

Tip: ga je eten bij de Keuken van Hackfort (hopelijk kan dit snel weer!), informeer dan naar de mogelijkheden voor het (deels) laten valideren van je dagpas.

Als slagboom niet opent

Mocht de slagboom niet openen na betalen of lezen van ledenpas, neem dan contact op met APCOA, de beheerder van het betaalsysteem. Dit kan eenvoudig via de zwarte knop met i (intercom) op de zuil, of bel met het tel.nummer. Dit staat op het infobord naast de betaalzuil.

Ook gratis parkeren?

Het parkeren is gratis voor leden van Natuurmonumenten. Als u meedoet met onze mooie vereniging, draagt u ook bij aan het beheer en onderhoud van natuur, erfgoed en recreatie.

Meedoen is eenvoudig en kan al vanaf € 36,- per jaar! Ga naar www.nm.nl/parkerenhackfort

Nadat u uw gegevens hebt ingevuld, ontvangt u binnen enkele minuten een bevestiging per mail met QR-code. U kunt hiermee direct gratis uitrijden.

Parkeerbijdrage – wel zo eerlijk

Even uitwaaien, een flinke wandeling, een rondje hardlopen of op stap met de boswachter? Je bent welkom in een van onze natuurgebieden. Om alle bezoekers zo goed mogelijk te ontvangen, zorgen we dat er bijvoorbeeld wandel- en fietspaden, gemarkeerde routes, parkeerplaatsen en bankjes langs de paden zijn. Het beheer van onze natuurgebieden is kostbaar. Daarom vragen we iedereen mee te helpen de natuur bijzonder te houden. Omdat leden van Natuurmonumenten al bijdragen via hun lidmaatschap, genieten zij voordeel en kunnen gratis parkeren. Met deze parkeerbijdrage helpen ook niet-leden mee. Wel zo eerlijk.

Meer lezen?

https://www.natuurmonumenten.nl/de-natuur-in/parkeerbijdrage

Anouk Ballot
Anouk Ballot
logo