Ga direct naar inhoud
Nieuws

Parkeren op Hackfort: hoe werkt het?

26 oktober 2020 | Anouk Ballot

Als je de parkeerplaats van Landgoed Hackfort op rijdt, zie je slagbomen. Deze openen meteen. Je ontvangt geen uitrijdkaart. Indien nodig kan iedereen binnen een kwartier gratis uitrijden. Leden en vrijwilligers van vereniging Natuurmonumenten parkeren gratis. Op deze parkeerplaats vragen we een parkeerbijdrage aan niet-leden. Hier lees je hoe het werkt.

Leden parkeren gratis

Leden parkeren gratis

Voor leden en vrijwilligers van Natuurmonumenten is het parkeren gratis. Neem wel je ledenpas mee! Deze pas is voorzien van een QR-code. Bij vertrek rij je direct naar de slagboom. Bij de betaalzuil vlak vóór de uitrijdslagboom houd je de code een stukje onder de paslezer –– op zo’n manier dat je het rode laser-kruis goed op de code ziet en de slagboom opent. Lukt dit niet, gebruik dan altijd de INTERCOM (knop ingedrukt houden tot beltoon)!

De parkeerplaats verlaten voor niet-leden

  • Parkeerbijdrage = € 1,75 per uur, met een maximum van € 7,00 per dag.
  • Bij vertrek voer je je kenteken in bij de betaalzuil in de abri (bij de houten dassen).
  • Door de herkenning van het kenteken verschijnt meteen het verschuldigde bedrag op de zuil. Het is hier mogelijk contactloos en met pincode af te rekenen. Contant betalen is niet mogelijk.
  • Kwitantie nodig? Stuur binnen 24 uur een e-mail naar ons servicebureau APCOA via [email protected] (met je naam, kenteken, P-locatie en datum van parkeren).

Tip: ga je eten bij de Keuken van Hackfort informeer dan naar de mogelijkheden voor het (deels) laten valideren van je dagpas.

Als slagboom niet opent

Mocht de slagboom niet openen na betalen of lezen van ledenpas, neem dan contact op met APCOA, de beheerder van het betaalsysteem. Dit kan eenvoudig via de zwarte knop met i (intercom) op de zuil, of bel met het tel.nummer. Dit staat op het infobord naast de betaalzuil.

Ook gratis parkeren?

  • Het parkeren is gratis voor leden van Natuurmonumenten. Als je meedoet met onze mooie vereniging, draag je ook bij aan het beheer en onderhoud van natuur, erfgoed en recreatie.
  • Meedoen is eenvoudig en kan al vanaf een paar euro per maand! Ga naar www.nm.nl/parkerenhackfort
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld, ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging per mail met QR-code. Hiermee kun je direct gratis uitrijden.
  • Daarnaast biedt het lidmaatschap nog tal van andere voordelen, zoals het populaire kwartaalmagazine Puur Natuur en korting (of gratis deelname) op allerhande activiteiten.

Parkeerbijdrage – wel zo eerlijk

Even uitwaaien, een flinke wandeling, een rondje hardlopen of op stap met de boswachter? Je bent welkom in een van onze natuurgebieden. Om alle bezoekers zo goed mogelijk te ontvangen, zorgen we dat er bijvoorbeeld wandel- en fietspaden, gemarkeerde routes, parkeerplaatsen en bankjes langs de paden zijn. Het beheer van onze natuurgebieden is kostbaar. Daarom vragen we iedereen mee te helpen de natuur bijzonder te houden. Omdat leden van Natuurmonumenten al bijdragen via hun lidmaatschap, genieten zij voordeel en kunnen gratis parkeren. Met deze parkeerbijdrage helpen ook niet-leden mee. Wel zo eerlijk.

>>Hier lees je meer informatie en antwoorden op de meest gestelde vragen

Anouk Ballot
Anouk Ballot