Ga direct naar inhoud

Vakantiewoning Boerderij Tichelman in de Achterhoek

Verscholen in het coulisselandschap van landgoed Hackfort staat boerderij Tichelman. Een unieke locatie in een oase van natuur, ruimte en privacy. Je vindt hier een grote variatie aan flora en fauna, zoals voorjaarbloeiers, akkerkruiden en vlinders, dassen en roofvogels. In de weilanden rond Tichelman heb je grote kans reeën te spotten!

tichelman

Tichelman

De boerderij stamt uit 1869 en is onderdeel van Landgoed Hackfort. Tichelman is in 2021 gerenoveerd en van alle gemakken voorzien. Deze sfeervolle woning is geschikt voor 6 personen.

Hoewel het woonhuis niet geheel drempelvrij is het wel vriendelijk toegankelijk voor mensen met een beperking. Op de begane grond bevindt zich dan ook een slaapkamer, die beschikt een over een wastafel, een ligbad en een ruime luxe douche met bank. Op de begane grond bevindt zich ook een invalidetoilet. Enkele kenmerken zijn:

  • Alle drie de slaapkamers beschikken over eigen was- en douchegelegenheid
  • Twee slaapkamers bevinden zich op de 1e verdieping
  • Houtkachel in de woonkamer
  • Keuken voorzien van grote koelkast en oven
  • Authentieke deel met tafeltennistafel

Je logeert hier in een van de 40 authentieke boerderijen van het landgoed. Deze boerderij is vernoemd naar het beroep van de oorspronkelijke bewoners van de boerderij: vroeger was een tichelman tegel- of steenbakker. De geschiedenis van de boerderij is diep verbonden met de geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners, waarvan u de laatste generatie ziet op foto’s in de hal van deze boerderij.

 

tichel
tichelman interieur
Vakantiewoning Tichelman 2022

Vakantiewoning van Buitenleven Vakanties

In verschillende gebieden van Natuurmonumenten kun je vakantiewoningen huren van Buitenleven Vakanties. Deze vakantiewoningen zijn altijd rustig gelegen. Dat geldt ook voor Vakantiewoning Boerderij Tichelman.

Boek nu je verblijf voor Vakantiewoning Boerderij Tichelman.

Eropuit

Verschillende routes van Natuurmonumenten voeren de wandelaar mee over het landgoed. Je ervaart zo goed de afwisseling in het landschap, dat daardoor de veelzeggende naam 'coulisselandschap' heeft gekregen. Gelegen op een verzameling van dekzandkopjes, op het snijvlak tussen de zandvlaktes van de Achterhoek en de kleigrond van de IJssel, liggen aan lange lanen, verscholen tussen de coulissen, de landerijen en boerderijen van landgoed Hackfort.

Omdat het landschap nog intact is, is Hackfort soortenrijk: je vindt hier nog veel akkerkruiden op de (biologische) akkers, zoals korenbloemen; veel dieren die gebruik maken van de randen (beschutting in de houtwal, eten op de akkers) zoals dassen, uilen, vlinders, roofvogels, reeën en ijsvogels en in de bermen en parkbos voorjaarsbloeiers als bosanemonen.

Tichelmanroute

Een van de wandelroutes is vernoemd naar de boerderij: de Tichelmanroute. Deze groene route van 5 km biedt een wandeling vol variatie: je komt onder meer het eeuwenoude kasteel, moestuin en watermolen tegen én de route wandelt in het gebied rondom de Tichelmanhoeve. Een prachtige wandeling door een typisch Achterhoeks landschap.

Bekijk hier meer routes over landgoed Hackfort

Te bezoeken in de omgeving

Natuurmonumenten is eigenaar van tal van prachtige gebieden hier in de omgeving, zoals landgoed Velhorst en natuurgebied het Grote Veld. Deze zijn sowieso het bezoeken waard!

Tip van de boswachter: sla zeker bijzondere plekken als het Staringkoepeltje (landgoed Velhorst) en het Grootvadershuisje (landgoed Het Enzerinck) niet over. In principe zijn deze unieke gebouwtjes altijd open.

Lees hier meer over onze natuurgebieden in de Achterhoek

Lees hier meer over landgoed Hackfort en bekijk de agenda met activiteiten

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid