Ga direct naar inhoud
Wandelen

Zaden en sporen in het Lycklamabos

Zaden en sporen in het Lycklamabos

Waar

Lycklamabos

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Activiteit

Zaden en sporen in het Lycklamabos

Een diversiteit aan planten- en paddenstoelensoorten vinden een plek in het Lycklamabos. Dat komt omdat er de laatste jaren veel werk is verricht in het bos; gevarieerde bosranden, dood hout, open plekken en meer. Ze vinden een gunstige plek en planten zich voort. Ga mee met deze heerlijke herfstwandeling en leer alles over de voortplanting van bomen, varens en paddenstoelen.

Voortplanting in de herfst

In de herfst verspreiden veel planten hun zaden en bomen laten hun vruchten of noten vallen. Dat komt mooi uit, want in deze tijd bereiden veel dieren, zoals de gaai, zich voor op de winter door bijvoorbeeld wintervoorraden aan te leggen. Soms vergeten ze wat en ontkiemt de vrucht in het volgende voorjaar. Zo helpen ze bij de verspreiding van bomen en struiken. Paddenstoelen en mossen laten hun sporen vliegen. Ze verspreiden zich door wind, regen en dieren die van de paddenstoel eten of de sporen in hun vacht of onder hun poten meenemen.

Tijdens deze excursie speur je met de gids naar allerlei soorten zaden en sporen, en hoor je de bijzondere verhalen die daar bij horen. 

Goed om te weten

  • Deze excursie is onderdeel van de Gaasterlandse Natuurweek, deelname is gratis, opgave is noodzakelijk en kan via website van de Gaasterlandse Natuurweek.
  • De excursie is vooral bedoeld voor volwassenen, maar kinderen die een aantal kilometers kunnen lopen én serieus interesse hebben in de natuur zijn van harte welkom. De activiteit is niet geschikt als kinderfeestje.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid