Vlinders op Marker Wadden

Is het warmer dan 17 graden? Is er weinig wind? En is het tussen half mei en half september? Als het antwoord op deze vragen 'ja' is, dan is de kans groot dat je op Marker Wadden prachtige vlinders spot. In samenwerking met de Vlinderstichting zijn er op het het haveneiland twee korte vlindertrajecten aangelegd. Help je mee met het onderzoek naar de vlinderstand op Marker Wadden?

Vlinderroute Marker Wadden koolwitje

Onderzoek naar de vlinderstand op Marker Wadden

In samenwerking met de Vlinderstichting zijn er op Marker Wadden twee korte vlindertrajecten aangelegd. Elk traject is ongeveer 500 meter lang. Beide trajecten zijn opgenomen in de Vlinderroute, die je kunt vinden in de Routeapp van Natuurmonumenten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om één traject te lopen en verder jouw eigen route te bepalen. 

De vlindertrajecten worden regelmatig door onderzoekers gelopen. Maar niet alleen de onderzoekers monitoren de vlinderstand, ook jij kunt helpen! Download de app Butterfly Count en geef jouw waarnemingen door.

Geef waarnemingen door via de app 

Om waarnemingen door te geven heb je de app Butterfly Count nodig: 

Download de app voor Android

Download de app voor Apple

Via de app geef je gedurende 15 minuten wandelen door welke vlinders je hebt waargenomen. Het traject heeft een paaltje aan de start en aan het einde, ertussen staan kleinere paaltjes. Ben je al binnen 15 minuten aan het einde? Loop dan nog een klein stukje terug, zodat je de 15 minuten af kunt maken. Doe je mee via de app? Dan draag je actief bij aan het vlinderonderzoek op Marker Wadden. Dankjewel!

De vlinderroute op Marker Wadden

Marker Wadden is niet alleen een paradijs voor vogels en vissen, maar ook voor vlinders! Trekvlinders, zwervers en zelfs plaatsgebonden vlinders: ze zijn op Marker Wadden in steeds grotere aantallen te vinden. Beide vlindertrajecten zijn opgenomen in de Vlinderroute. Deze wandelroute is ongeveer 4,2 km lang en komt niet alleen langs de vlindertrajecten, maar ook langs vogelkijkhut de Lepelaar en langs de washovers vlakbij het Noordstrand. Je vindt de route in de Routeapp van Natuurmonumenten.

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Haven Marker Wadden
  • De Aanloop 4, 8242NM Lelystad (FL)
  • [email protected]
  • Lelystad, BataviahavenBataviahaven 1, 8242 PR Lelystad (FL)Routebeschrijving

    Vanaf hier naar Haven Marker Wadden : De veerboot vertrekt vanuit de Bataviahaven in Lelystad. Je kunt betaald parkeren in de VOC-garage, op P6 (lang parkeren) of op de parkeerplaats van Bataviastad. Bekijk op deze kaart waar je kunt parkeren. 

    Mensen met een beperking kunnen tot dichtbij de boot komen, neem hiervoor op weekdagen, minstens 1 dag van tevoren, contact op met: T (0527) 25 25 70.

logo