Ga direct naar inhoud

Doe boodschappen bij de boer in Midden-Delfland

Verzamel boodschappen bij boeren in de omgeving. Scoor de mooiste streekproducten bij de boerenbedrijven rondom Rotterdam en bereid ’s avonds met elkaar een sterrenmaaltijd!

Werken in de boerenmoestuin

Bordje uit de regio

Het landschap van Midden-Delfland wordt gekenmerkt door het boerenland en haar boerenbedrijven. Natuurmonumenten werkt hier samen met de boeren die grond van de natuurvereniging pachten én dagelijks beheren. Zo zorgen we samen voor bloemen, bijen en vogels in het boerenland.

Doe een deel van je boodschappen bij de boer of kies in de supermarkt voor biologische producten. Zo zorg jij met de keuze op je bord voor een mooi landschap om de hoek. 

Hoe mooi is het om te kiezen voor producten van boeren uit de buurt? Niet alleen bereid je hiermee een heerlijk gerecht, tegelijkertijd draag je bij aan de boerenbedrijven in de directe omgeving en aan het polderlandschap waar je doorheen wandelt of fietst. 

Boer Bas van den Berg in het weiland

Boer Bas van den Berg tussen de koeien

Doe boodschappen bij de boer!

Hoeve Biesland

Bieslandseweg 1, Delfgauw

Voor een volle boodschappentas ga je langs bij boer Jan Duijndam van Hoeve Biesland. In de boerderijwinkel verkopen ze alle ingrediënten voor een culinair maal. Rauwe melk mag je zelf tappen uit de melktank!

Hoeve Ackerdijk

Rotterdamseweg 223, Schipluiden

De koeien van boer Arie en zijn zoon Bas van den Berg lopen tevreden door de wei, waar ook grutto’s en tureluurs in het voorjaar hun kuikens grootbrengen. Dat wetende smaakt dat stukje kaas nog lekkerder! Echte boerenzuivel is te koop bij Boerderij Zuivel Delft.

Hoeve Rust-hoff

Broekpolderweg 3, Maasland

Eet je graag vlees? Deze dieren bij boer Jeroen van der Kooij hebben een goed leven gehad. Bestel een vleespakket via de webshop.

Boerderij Landlust

Oostgaag 25a, Maasland

Biologisch boer Roel van Buuren boert op boerderij Landlust, waar de oudste delen uit 1670 stammen! Hij heeft Jersey-koeien, kippen en schapen. In de boerderijwinkel vind je rauwe Jersey-melk, Graaseieren, GraasKaas en Jerseyvlees.

Adopteer een koe bij boer Dirk Gravesteyn

Adopteer een koe bij boer Dirk Gravesteyn

Boerderij het Lansingerland

Hoeksekade 146 A, Bergschenhoek

In de boerderijwinkel van boerderij Het Lansingerland van Peter Gille koop je niet alleen je biologische producten, maar score je ook een lekkere organic wijn of bier voor bij dat sterrengerecht.

Hoeve Bouwlust

Oostgaag 31, Maasland

In de streekwinkel van kringloopboer Peter de Vette van Hoeve Bouwlust vind je een breed scala aan groente, fruit, zuivel én cadeaus.

Restaurant Bavette

Kortebuurt 15, Maasland

Heb je geen zin om te koken? Bestel je diner bij boer Paul Sonneveld van Restaurant Bavette.

Op zoek naar een cadeau? Adopteer een koe bij boer Dirk Gravesteyn

Oude Leedeweg 25, Pijnacker

Wil je zelf meer betrokken zijn bij het boerenbedrijf? Voor 50 euro per jaar adopteer je een koe bij boer Dirk Gravesteyn in Oude Leede. Zo zorgen we samen voor een levend boerenland!

Grutto

In het voorjaar zie je weidevogels zoals de grutto in de polders

Haal boerenproducten in de stad

Koop biologisch en On the Way to PlanetProof

Wat kan je als consument in de supermarkt doen? Koop biologisch! Op deze manier kunnen de natuurinclusieve boeren op biologische manier blijven boeren, met zorg voor de koeien en de natuur.

Koop een product met het onafhankelijke keurmerk ‘On the way to PlanetProof’. Zo weet je dat je een product koopt dat duurzamer is geproduceerd en daardoor beter is voor natuur, milieu, klimaat en dier.

Farmshop Bavette in Maasland

Farmshop Bavette in Maasland

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid