Ga direct naar inhoud

Buitenplaats De Tempel - Ontdek zelf eeuwenoud cultureel erfgoed

Buitenplaats De Tempel - Ontdek zelf eeuwenoud cultureel erfgoed

Waar

Polder Schieveen

Kosten

Volwassen
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Activiteit

Buitenplaats De Tempel - Ontdek zelf eeuwenoud cultureel erfgoed

Buitenplaats De Tempel en het naastgelegen Nieuw Rhodenrijs zijn een van de laatst bewaarde buitenplaatsen aan de rand van Rotterdam in Oud-Overschie. Beide zijn gesticht om de onrustige stad te ontvluchten. Ook nu kom je hier bij van de drukte van alledag; ontdek de diverse tuinstijlen, geniet van de vogels en de beeldencollectie.

In november start traditiegetrouw het winterseizoen met exclusieve rondleidingen. Geef je hiervoor online op voor een gegarandeerde plek. Vanaf het paasweekend zijn de vrijwillige boswachters dan weer wekelijks op zondag aanwezig om je meer te vertellen over deze bijzonder fraaie onontdekte plek. Ken je @Natuurmonumenten_DeTempel al? Volg dit Instagram-account voor de actualiteiten, de mooiste foto's en weetjes over buitenplaats De Tempel!

Want wanneer je Buitenplaats De Tempel betreedt, kun je je ogen niet geloven. Dit, aan de rand van Rotterdam? Ja, het bestaat echt! Verwonder je over dit mooie stukje Rotterdam. Met de eeuwenoude lanen, slingerende paden, sierlijke bruggetjes, geometrische vijvers én een unieke beeldencollectie kijk je je ogen uit. Vergeet ook niet de oudste eik van de stad te ontdekken!

Buitenplaats De Tempel is relatief klein en we noemen het ook wel een parkbos. Dat is uniek voor Rotterdam. De uitgezette wandelroute over de buitenplaats is 2 à 3 km lang waarna het heerlijk toeven is in de boomgaard met oude walnoot- appel, pruimen en perenbomen! Kronkelende wandelpaden met bruggetjes verbonden maakt het geen saaie bestemming voor kinderen, zeker als ze gebruik maken van de zoekkaart of als je de struinroute volgt. De buitenplaats herbergt op dit moment maar liefst 16 rijksmonumenten! Wil je mee op excursie op de Buitenplaats, check deze activiteit! 

Past dit niet, ontdek dan De Tempel op eigen gelegenheid. De buitenplaats is tussen zonsop-en ondergang sowieso altijd vrij toegankelijk. Natuurmonumenten heeft sinds 2021 de tuinen in beheer en voeren samen met de Gemeente Rotterdam een meerjarenplan aan herstelwerkzaamheden uit, maar nu al is het elk seizoen een prachtige bestemming.