Ga direct naar inhoud
Erfgoed ontdekken

Open Monumentendag op Buitenplaats De Tempel

Open Monumentendag op Buitenplaats De Tempel

Waar

Polder Schieveen

Kosten

Volwassen
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Activiteit

Open Monumentendag op Buitenplaats De Tempel

Tijdens de Open Monumentendag toont Natuurmonumenten ook graag de historische Buitenplaats De Tempel. Maak op zondag 15 september kennis met dit unieke parkbos in Rotterdam-Overschie. Ontsnap even aan de drukte van alledag en wandel mee over de eeuwenoude lanen en romantische slingerende paden. 

De boswachters laten je de bijzonderheden zien. Gezamenlijk herbergt de buitenplaats op dit moment maar liefst 16 rijksmonumenten, van de bruggen en hekken tot de tuinbeelden en van het koetshuis tot de theekoepel, alles om de status van de vorige bewoners te verhogen. Laat je meeslepen door het verhaal over de geschiedenis van deze vroeg 18e-eeuwse buitenplaats!

Liever op eigen gelegenheid deze parel ontdekken, of ben je verhinderd, dan kan je natuurlijk ook op een ander moment de buitenplaats bezoeken. Bij daglicht zijn de tuinen openbaar toegankelijk. De informatiepanelen geven de basisinformatie om een indruk te krijgen van de rol van de buitenplaats en de ligging aan de Schie. De wandeling is ongeveer 2 à 3 kilometer. Lees je alvast in op onze website. Na afloop ontvangen we je graag bij het koetshuis waar vrijwillige boswachters net als bijna elke zondagmiddag je van verdere informatie kunnen voorzien of waar je in de oude boomgaard een versnapering kan nuttigen.

NB De panden zijn niet in beheer bij Natuurmonumenten en deze kunnen dan ook niet worden bezocht.

Reserveren Open Monumentendag

Voor de rondleidingen is vooraf aanmelden via deze website is verplicht. Wees er snel bij, want er is beperkt plaats en vol = vol. Deelname is gratis. Om 10:30, 12:00, 13:30 en 15:00 uur starten de rondleidingen en nemen ongeveer drie kwartier in beslag. Vertrek is vanaf de voorzijde van het koetshuis, centraal gelegen bij de oude boomgaard en op 10 à 15 minuten wandelen vanaf de hoofdparkeerplaats aan de West-Abtspolderseweg.

Bereikbaarheid

Vanaf de A13 en de West-Abtspolderseweg in Rotterdam rijd je zo richting de parkeerplaats van Buitenplaats De Tempel. Ben je niet bekend met de locatie, bereid je route dan goed voor, hij wordt soms als lastig ervaren. De parkeerplaats ligt aan de West-Abtspolderseweg. Al direct zie je de vlaggen en slagbomen. Deze openen meteen. Je ontvangt geen uitrijdkaart en iedereen kan binnen een kwartier gratis uitrijden. Leden en vrijwilligers van de vereniging parkeren gratis. Uiteraard kun je ook met de fiets naar Buitenplaats De Tempel toe komen. Er is plek om je fiets te parkeren bij de parkeerplaats of vooraan bij de Delftweg. Of meer af aan de riante aanlegsteiger genaamd De Overtuin aan de Delftse Schie. We zien je graag!