Ga direct naar inhoud

Weidevogels kijken bij boer Jan-Dirk bij Rotterdam

Weidevogels kijken bij boer Jan-Dirk bij Rotterdam

Waar

Polder Schieveen

Vertrekpunt

    Ackerdijkse Plassen, boerderij Rodenburg

    Hofweg 165
    3046 NJ Rotterdam

Kosten

Volwassen
  • Normaal: € 10,00
  • Ledenprijs: € 7,00
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: € 5,00
  • Ledenprijs: € 3,50
Activiteit

Weidevogels kijken bij boer Jan-Dirk bij Rotterdam

Neem een kijkje op de boerderij van boer Jan-Dirk Rodenburg in Polder Schieveen, aan de rand van Rotterdam. Samen speuren jullie naar weidevogels op zijn land. Met een klein beetje geluk zie je een kievitkuiken zoals op deze foto in het boerenland. Deze excursie is leuk voor het hele gezin!

Op de boerenkar

Ssst, een te harde klik van je fototoestel kan zomaar die mooie tureluur wegjagen. Waar ze niet van schrikken, is het monotone geronk van een trekker. Raar, maar waar. Daarom rijden we langzaam met een hoge boerenkar door de weidevogelpolder Polder Schieveen. Vanaf de wagen speuren we naar nesten en vogels, verstopt tussen de grazende koeien.

Rijk aan weidevogels

Landelijk gaat het niet goed met de weidevogels. Al jaren neemt het aantal grutto’s, tureluurs en kieviten in rap tempo af. Gelukkig zijn de weidevogelreservaten aan de noordrand van Rotterdam en Midden-Delfland nog steeds rijk aan weidevogels. Boeren zoals Jan-Dirk en natuurbeschermers werken samen om de grutto en andere ‘boerenvogels’ een plek te geven. Tijdens de wandeling laat weidevogelboer Jan-Dirk Rodenburg graag aan jou zien wat er allemaal komt kijken bij goed weidevogelbeheer.

Tips van de boswachter tijdens het weidevogels kijken

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid