Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Scoutinggroep helpt mee met opruimen Vaalwaard

10 april 2017 | Susanne Blommaert

De Bospatrouille, een scoutinggroep uit Dieren, heeft 8 april geholpen met het opruimen van de Vaalwaard, een uiterwaard langs de IJssel.

Scouting groep Vaalwaard

De groep helpers van in totaal zo'n 25 jongeren stak zaterdag de handen uit de mouwen. Het moment was zorgvuldig uitgekozen: het was niet te nat in het gebied en planten zoals distels waren nog niet te hoog, zodat er goed gewerkt kon worden. Na een korte inleiding door boswachter Tineke Velthorst maakten de scouts de uiterwaard vrij van afval. In totaal werd een aanhanger vol aan afval opgeruimd. De boswachters van Veluwezoom, die ook de IJsseluiterwaarden beheren, zijn heel blij met de helpende handen uit Dieren. En de jongeren hadden ook een fijne dag: zij zagen een vos, reeën en heel veel vogels en vlinders. In meerdere opzichten een geslaagde dag, dus.  

Scouting groep Vaalwaard
Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo