Onze partners

Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is de grootste goede doelen loterij van Nederland. 50 procent van de inleg van de verkochte loten wordt verdeeld over 95 goede doelen werkzaam op het gebied van Mens en Natuur. Sinds1989 ontvangt Natuurmonumenten een bijdrage van ruim 13,5 miljoen euro van de Postcode Loterij.

Natuurmonumenten behoorde tot een van de drie goede doelen waarmee de Nationale Postcode Loterij in 1989 van start ging. Inmiddels heeft Natuurmonumenten een totale bijdrage ontvangen van 369,7 miljoen euro. Wil je meer informatie over de Nationale Postcode Loterij en haar goede doelen, kijk dan op www.postcodeloterij.nl. Door mee te spelen in de Nationale Postcode Loterij steun je onder meer Natuurmonumenten. Koop hier een lot!

De Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,7 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat de helft van de lotprijs bestemd is voor 95 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 4,7 miljard euro aan mens en natuur gegeven. Natuurmonumenten, Oxfam Novib, Vluchtelingenwerk, UNICEF, Amnesty International, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

Sinds 2005 is de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar de People’s Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. 

 

Veel extra projecten

Naast de jaarlijkse bijdrage heeft Natuurmonumenten al verscheidene keren een extra financiële bijdrage gekregen voor projecten om de natuur te herstellen en uit te breiden, onder andere: herstel landgoed Eerde (Ov.), uitbreiding Fochteloërveen (Dr.), restauratie Fort Sint-Pieter (Li.), aanleg Wendelbos en Klimaatbos (Fl.), inrichting Haarzuilens en ruimte maken voor de IJssel in de Velperwaarden (Gld)

Extra project 'Natuur, toegankelijk voor iedereen.'

Van de Nationale Postcode Loterij ontving Natuurmonumenten bijna €2 miljoen om de natuur toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. We gaan in 40 natuurgebieden aan de slag om de natuur gastvrij te maken voor deze grote groep mensen. Dit doen we enerzijds door fysieke aanpassingen in de natuurgebieden en anderzijds door informatieverstrekking op locatie en op voorhand. We gaan aan de slag in een samenwerkingsverband met het Revalidatiefonds, Fonds Verstandelijk Gehandicapten, de Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind en Kenniscentrum Groen & Handicap.

Droomfonds Haringvliet 2015

Begin 2015 ontvingen Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten, ARK Natuurontwikkeling, Vogelbescherming Nederland, Sportvisserij Nederland en Staatsbosbeheer het Droomfonds van €13,5 miljoen voor het project ‘Natuurherstel Haringvliet'.

Gezamenlijk gaan we aan de slag voor de realisatie van een droom: indrukwekkende nieuwe getijdennatuur waar zeezoogdieren, vissen en trekvogels hun voedsel- en kraamkamers terugvinden en die mensen een prachtige natuurbeleving biedt.
Kortom: natuur in de delta waar Nederland trots op kan zijn.

Kanjers van Goud 2015

Gradus Lemmen, boswachter van het Naardermeer bracht samen met Winston Gerschtanowitz, ambassadeur van de Postcode Loterij, een bezoek aan het Naardermeer voor het programma Kanjers Van Goud. Winston volgde Gradus en andere collega's tijdens hun werkzaamheden. Aan het einde van de dag werd Gradus verrast door vrienden, familie en het team en werd hij uitgeroepen tot 'de Kanjer van Goud'. Ter ere hiervan kreeg hij een cheque van €25.000,- voor het Naardermeer.

Droomfonds: Marker Wadden

Natuurmonumenten kreeg in 2012 ook een spectaculaire extra bijdrage van 15 miljoen uit het Droomfonds, een fonds waarmee de Postcode Loterij een droomproject van één van de aangesloten goede doelen wil realiseren. De droom van Natuurmonumenten is het tot stand brengen van een prachtig natuurgebied en vogelparadijs, de Marker Wadden, in het Markermeer.

Goede Dag

Zondag 13 september 2015 vond de Goede Dag van de Nationale Postcodeloterij plaats op Tiengemeten, een dag die je kunt winnen als deelnemer van de Postcodeloterij. Tijdens deze dag zijn de winnaars goed in de watten gelegd met onder andere een heerlijke lunch, een huifkartocht, en een excursie over Tiengemeten. Verder is er volop informatie gegeven over Natuurmonumenten, het Droomfonds en Oxfam Novib. 

word nu lid