nieuws

Verkiezingsdebat Natuur en Landbouw 2012 30 augustus

Op initiatief van Natuurmonumenten/De12Landschappen, LTO Nederland en de Dierenbescherming vindt op donderdag 30 augustus in Den Haag het verkiezingsdebat over Natuur en Landbouw plaats. Hank Bartelink van De12Landschappen/Natuurmonumenten, Albert Jan Maat van LTO Nederland en Frank Dales van de Dierenbescherming zullen in debat gaan met kandidaat-Kamerleden over drie stellingen die u hieronder kunt lezen en die zulllen worden ingeleid door een van de voormannen.

 

  • Natuur is een publiek goed, dus dient de overheid structureel 0,1 % van het BBP in te zetten voor bescherming ervan
  • Het diervriendelijker maken van de veehouderij kan niet aan het bedrijfsleven overgelaten worden
  • Hoogproductief en zeer innovatief is de enige denkbare koers voor de Nederlandse land- en tuinbouw

 

De deelnemende kandidaat-Kamerleden zijn Helma Lodders (VVD), Jeroen Dijsselbloem (PvdA), Stientje van Veldhoven (D66), Jaco Geurts (CDA), Rik Grashoff (GroenLinks), Carla Dik (ChristenUnie), Nicole van Gemert (SP), Esther Ouwehand (PvdD) en John van Gorp (DKP). Discussieleider is Eva Kuit (voormalig politiek journalist).

 

Er is verder een speciale website: www.natuurenlandbouwdebat.nl.  Mensen kunnen daar hun mening over de stelllingen achterlaten. Zij kunnen ook via Twitter meediscussiëren, door #Nldebat te gebruiken.

 

Programma:

15:00 - 15:30 uur, ontvangst met koffie / thee

15:30 - 17:00 uur, debat in Stijlkamer kantoor Rabobank

17:00 - 18:00 uur, borrel

Locatie:

Korte Vijverberg 2, Den Haag (kantoor Rabobank)

 

Journalisten zijn welkom bij het debat. Zij worden wel verzocht zich aan te melden. De zaal, beschikbaar gesteld door de Rabobank, heeft een beperkte capaciteit. Daarom zijn er voor dit verkiezingsdebat inmiddels geen toegangskaarten meer beschikbaar.

 

Voor meer informatie/aanmelding:

Heleen Paalvast, persvoorlichter Natuurmonumenten

M. 06-55825191

T. 035-6559971

E. h [dot] paalvast [at] natuurmonumenten [dot] nl)

word nu lid