Ga direct naar inhoud

Trailrunnen door de ENCI-groeve

Wist je dat het ook mogelijk is om hardlopend de ENCI-groeve te verkennen? Dat kan tijdens de jaarlijkse Sint Pietersbear Trail en sinds kort ook tijdens een Trail Beleefrun.

trailrun ENCI-groeve

Hardlopend een nieuwe omgeving leren kennen?  Dat is de insteek van Maastricht Running Tours. Met een hardloopgids jog je door de stad Maastricht of door het nabijgelegen Jekerdal, natuurgebied Sint-Pietersberg en sinds kort ook de ENCI-groeve!

Wat is een 'Trail Beleefrun'?

Tijdens de Trail Beleefrun jog je in een kleine groep van maximaal 15 personen, over de Nederlandse, Vlaamse en Waalse kant van de berg en door de ENCI-groeve, een uniek natuurgebied in ontwikkeling!

Je komt langs prachtige uitzichtpunten, er dwarrelen vlinders om je heen, je loopt langs steile rotswanden, kalkmoerassen, bloemrijke kalkgraslanden en hellingbossen, je beklimt steile hellingen en ontdekt de bijzonderheden van dit natuurgebied.  

Op diverse plekken vertelt een gids van Maastricht Running Tours je de korte versie van de verhalen behorende bij dit unieke gebied. Dankzij deze verhalen komt het gebied tot leven. 

De afstand is ongeveer 10km (± 180 hm). Het tempo circa 6:30 p/km  (excl. div. stops voor uitleg en foto’s). Trailschoenen zijn zeker aan te raden!

 

 

uitleg tijdens het rennen

Schoenen aan en gaan!

Wil je meedoen met een Trail Beleefrun? Dat kan dit jaar nog op zondag 19 mei of zondag 1 september

Schrijf je hier in. 

Een deel van de inschrijfkosten gaat direct naar het behoud en het beheer van het gebied!