Varen

Verdronken dorp - vaarexcursie in De Wieden

Verdronken dorp - vaarexcursie in De Wieden

Waar

Bezoekerscentrum De Wieden

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
 • Normaal€ 15,00
 • Ledenprijs€ 10,50
Kinderen
 • Normaal€ 7,50
 • Ledenprijs€ 5,25

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Verdronken dorp - vaarexcursie in De Wieden

Kom aan boord! Nieuwsgierig naar het verdronken dorp op de bodem van het Beulakerwijde? Met de open excursieboot varen we ruim een uur naar het verdronken dorpje Beulake. Op de plaats waar het turfstekersdorp vroeger lag, staat nu een markant kunstwerk, dat de oude kerktoren verbeeld. De schipper vertelt je bijzondere verhalen over het verdronken dorp Beulake!

De vaarexcursie Verdronken dorp is heel geschikt voor mensen die willen genieten van Nationaal Park Weerribben – Wieden en het leuk vinden om iets meer over het gebied te horen.

Vaar mee en geniet van het water én de verhalen over het ontstaan van De Wieden.

Extra informatie

 • Vaartocht van 5 kwartier.
 • Open boot, denk aan warme- en/of regenkleding.
 • Graag kwartier voor aanvang van de vaartocht melden aan de balie van het bezoekerscentrum.
 • Neem bij warm zonnig weer voldoende drinken, een petje en zonnebrandmiddel mee.
 • Leeftijd vanaf 6 jaar.
 • Deze tocht kan vanwege weersomstandigheden geannuleerd worden, het is daarom aan te raden je mobiele telefoonnummer te vermelden bij het reserveren.
 • Honden kunnen NIET mee op de excursieboot.

 

Beulake

Het dorpje Beulake ontstond in 1500 rondom de werkzaamheden van de turfstekers. Vanwege grote stormen overstroomde het gebied en ook het dorpje Beulake. Later hebben duikers vele vondsten uit het dorpje teruggevonden. Tijdens het varen vertelt de schipper uitgebreid over het verhaal van Beulake en hoe de mensen hier vroeger woonden en werkten. En natuurlijk kun je onderweg genieten van de verschillende water- en moerasvogels.

Annuleren 

Afbellen vanwege verkoudheid of koorts bij huisgenoten kan bij voorkeur zo vroeg mogelijk maar tot minimaal een uur voor vertrek. Je kunt bellen met het bezoekerscentrum, dat tijdens openingstijden telefonisch bereikbaar is. In dat geval wordt geld teruggestort.

Het is aan te raden je mobiele telefoonnummer te vermelden bij het reserveren, zodat het bezoekerscentrum je kan bereiken. 

In geval van verkoudheid van de schipper of koorts bij huisgenoten van de schipper, wordt de tocht vanuit het bezoekerscentrum geannuleerd, als we geen vervanger hebben. Deze tocht kan ook vanwege weersomstandigheden zoals onweer geannuleerd worden. Regen is geen reden om te annuleren.

Graag een kwartier voor aanvang van de vaartocht melden aan de balie van het bezoekerscentrum.

Richtlijnen

Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Dit verwachten we ook van onze bezoekers.

Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom beperkt. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer naar het bezoekerscentrum. Kom niet als je klachten hebt die te maken zouden kunnen hebben met Corona. Hou je aan de richtlijnen.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo