Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nederlandse bezoekers waarderen De Wieden

17 augustus 2020 | Lida Blok

Nederlanders ontdekken deze zomer de pracht van De Wieden. In Sint Jansklooster ligt de groene loper voor hen uit. In een ontspannen sfeer kunnen mensen genieten van de sfeervolle omgeving. De watertoren biedt een prachtig uitzicht op het waterrijke landschap en rond het bezoekerscentrum is weer van alles te beleven.

Watertoren Sint jansklooster

De torenwachters laten de bezoekers elke zaterdag van het uitzicht en van de bijzondere toren genieten. De indrukwekkende trap leidt naar een prachtig uitzicht over De Wieden. Mensen reserveren via de website, zodat ze in alle rust kunnen genieten.

Het beklimmen van de toren is leuk te combineren met een wandeling bij het bezoekerscentrum. Er wordt relaxt gekuierd over het sfeervolle Beulakerpad met de mooie bloeiende tuin vol vlinders en de rietgedekte huisjes. Wie niet bang is voor vieze schoenen loopt het laarzenpad over het drijvende rietland. Kinderen zijn een fan van de trekpontjes op de avontuurlijke route. Rolstoelers genieten vanaf het drijvende vlonderpad. De paden zijn alle dagen toegankelijk.

Vijf dagen per week is het bezoekerscentrum De Wieden open. Bezoekers worden gastvrij ontvangen, met een veilige onderlinge afstand. Het winkeltje en de gebiedsinformatie zijn geliefd. Kinderen kunnen een schepnetje huren om wonderlijke waterdiertjes te vangen op een vlonder waar alleen het eigen gezin gebruik van maakt. Ook de boten zijn met een aangepaste indeling weer volop aan het varen.  Mensen gaan aan boord bij de natuurgids voor een uitgebreide vaarexcursie of ze genieten lekker van een uurtje varen over de Beulakerwijde. Het schilderachtige landschap is ook te bewonderen in de expositie van Jan Krikke, schilder uit Giethoorn. 

Ook in het naseizoen zijn al deze activiteiten beschikbaar. Het bezoekerscentrum is geopend van woensdag tot en met zondag van 10 – 17 uur. Reserveer voor de vaartochten en voor het bezoek van de watertoren vooraf, om zeker te zijn van een plekje.

Lida Blok