Ga direct naar inhoud

Varen in De Wieden

De Wieden moét je vanaf het water zien. Er zijn allerlei mogelijkheden. Vaar bijvoorbeeld mee naar het verdronken dorp Beulake of langs de bloeiende hooilanden in juni. Alle vaarexcursies vertrekken vanaf Bezoekerscentrum De Wieden.

Varen in De Wieden

Vaartocht 'Ontdek De Wieden'

Varen door kleine slootjes, over grote meren, met af en toe een dorpje en steeds het riet op de achtergrond. De ideale kennismaking met De Wieden.

 

Vaartocht naar het verdronken dorp Beulake

In de Beulakerwijde zie je in het water al van verre een kunstwerk: een klokkentoren van aluminium. Een herinnering aan het dorpje Beulake dat hier in 1776 door de golven werd verzwolgen. De kerktoren stak volgens de overlevering nog jarenlang boven het water uit.

 

Overzicht met vaartochten

Wil je weten welke mogelijkheden er nog meer zijn? Het actuele programma is steeds te vinden in  de agenda met excursies in De Wieden

Familie-uitje in De Wieden

Families die graag een dag samen op pad willen zijn van harte welkom in De Wieden. Maak een vaartocht, ga wandelen over het drijvende land met een enthousiaste natuurgids of beklim de watertoren. Klik hier voor meer informatie. 

Bedrijfsuitje in De Wieden

Voor bedrijven organiseert Bezoekerscentrum De Wieden graag mooie excursie. Vanuit onze vergaderlocatie De Holken vaar je zo per fluisterboot de prachtige natuur van De Wieden in.

Vaar mee met de Ecowaterbus

Kom aan boord! Geniet van de natuur en ervaar de rust van de fluisterstille Ecowaterbus. Vaar mee naar het pittoreske Zuiderzeestadje Blokzijl of naar waterdorp Giethoorn. De ecowaterbus vaart dagelijks van mei t/m september. Het programma met de actuele vaartijden wordt hier gepubliceerd.