Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Duivelshof

duivelshof annemieke ouwehand

Natuurgebieden Duivelshof

Over Duivelshof doen mysterieuze verhalen de ronde. De naam refereert waarschijnlijk aan een landheer die pachters in zijn kelder opsloot als ze niet aan hun verplichtingen konden voldoen.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Duivelshof
 • Nieuws
 • Routes
 • Over het gebied

  Dit natuurgebied tussen de Lutte en Losser bestaat uit heide, bos, akkers en grasland. Boerderij Duivelshof is opgeknapt en maakt een belangrijk onderdeel uit van het gebied.

   

  placeholder

  Fotograaf: Martin StevensAan het werk

  In 2006 restaureerde Natuurmonumenten op Duivelshof een middeleeuws verdedigingsstelsel van grachten en wallen rondom de boerderij. In de grachten blijft het water nu weer langer staan. Ook is een perceel grasland afgeplagd, zodat heide en bijzondere planten weer kans krijgen.  Zo profiteert klokjesgentiaan hiervan. Zijn aanwezigheid is van levensbelang voor een vlinder als het gentiaanblauwtje. die haar eitjes afzet op deze plant.

  Video of Duivelshof Twente

   

  placeholder

  Bron: NatuurmonumentenBeenbreek en steenmarter

  Bosbewoners van Duivelshof zijn onder meer das, ree en steenmarter, vijf soorten roofvogels, drie soorten uilen en vijf soorten spechten. Op de heide groeien beenbreek, moeraswolfsklauw en welriekende nachtorchis. Natuurmonumenten plagt daarvoor geregeld stukjes heide en verbindt die met elkaar, zodat deze bijzondere planten een plek hebben. In het bos langs de Snoeyinksbeek komen sleutelbloemen voor. Onder de bomen staan hazelaar, hulst en maagdenpalm.

  Fietsen door Twente

  Al fietsend geniet u van de Twentse natuurgebieden Egheria, Elfterheurne, Boerskotten, Snippert. Onderweg vertellen informatieborden over de natuur, cultuur en geschiedenis van het gebied. 

  placeholder

  Duivelshof, Losser, Twente, Noordoost Twente, Overijssel, Nederland, Europa

  Fotograaf: © Natuurmonumenten - Ferry Siemensma
  Bron: Natuurmonumenten

  Verrassing om elke bocht

  De blauwe route door Duivelshof is echt bijzonder. Bij warm weer dansen de heideblauwtjes boven het heideveld en je vervolgt je pad vervolgens door de weide, langs beekjes en kleine bospaden om ineens op een boerenerf te belanden.

  Download hier de route
  Duivelshof

  De mooiste routes

 • Mountainbiken

  MTB-route rondom Oldenzaal

  Ontdek het prachtige en afwisselende landschap rond Oldenzaal met deze uitdagende MTB-route.

  • 35,7 km
 • Fietsen

  Fietsroute Stiltegebieden in Twente

  Sssst! Waar vind je nog echte stilte in ons land? In Twente! Deze route begint in Oldenzaal, maar eenmaal uit de stad laat je de hectiek van alledag achter je.

  • 38,8 km
 • Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

   Duivelshof, ingang natuurgebied Lossersestraat
  Duivelshof

  Nieuws