Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Grote Veld

Welkom in Grote Veld

Vroeger kon je kijken tot Lochem, Vorden en Almen. Zo groot was dit ’veld’! Maar ook al doet de naam anders vermoeden, een heideveld is het allang niet meer. Grote Veld is een flink bos met heideveldjes erin, waar je fijn kunt wandelen.

Frank Kroezen
Frank Kroezen

Boswachter van dit gebied

Meer over Grote Veld
  • Routes
  • Over het gebied

    Vroeger kon je kijken tot Lochem, Vorden en Almen. Zo groot was dit 'veld'! Maar ook al doet de naam anders vermoeden, een heideveld is het allang niet meer. Grote Veld is een flink bos met heideveldjes erin, waar je fijn kunt wandelen.

    Rond 1920 werd het Grote Veld bebost met lariks, douglas, fijnspar en grove den. Nog altijd domineren deze bomen het gebied. Natuurmonumenten brengt daar verandering in. Geleidelijk maken we van het overwegend donkere en eentonige naaldbos een gevarieerder natuurbos, waar weer streekeigen bomen, planten en struiken groeien. Kom zelf kijken hoe mooi het al is, bijvoorbeeld tijdens een wandeling.

    Direct naar

    logo