Wandelen

Buggyroute van OERRR in het Bergherbos

Wandelen

Buggyroute van OERRR in het Bergherbos

Een korte wandeling over een halfverhard pad, dus de buggy kan mee! Voor de iets oudere broertjes en zusjes zijn er onderweg leuke opdrachten van OERRR. Download daarvoor deze routebeschrijving, of download de route vanuit de Natuurroutes app van Natuurmonumenten. 

De route komt onderweg langs de Speelnatuur van OERRR, waar de kinderen heerlijk kunnen klimmen en klauteren. 

De route is gemarkeerd met groene pijltjes. Begin- en eindpunt is de ruime parkeerplaats bij Uitspanning ’t Peeske, Peeskesweg 12, Beek.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Praktisch

De route

 Startpunt

1Zoek een vis

Het lijkt misschien vreemd, maar hier boven op de berg komt er zomaar water uit de grond borrelen. Bronwater. Het is zelfs voldoende om de hele vijver vol te laten lopen! Kijk maar eens goed. Kun  je vissen, kikkers of andere diertjes ontdekken in het water?

Zoek een vis
Zoek een vis
Zoek een vis
Zoek een vis

2Verstop je

Als er gevaar dreigt zullen veel dieren zich verstoppen. Kun jij je onzichtbaar maken? Laat een iemand zijn ogen 20 tellen dichtdoen en verstop je ondertussen. Kan hij of zij je terugvinden?

Verstop je
Verstop je
Verstop je
Verstop je

3Bouw een hut

Hier in het bos liggen veel takken. Kunnen jullie er samen een mooie hut van bouwen? 

Bouw een hut
Bouw een hut

4Luister als een uil

Dieren kunnen vaak veel beter horen dan mensen. Wist je dat een uil ’s winters een muis kan horen lopen onder de sneeuw?Ga hier maar eens rustig zitten, doe je ogen dicht en luister dan naar de natuur. Hoe veel verschillende geluiden kun je horen? 

Luister als een uil
Luister als een uil
Luister als een uil
Luister als een uil

5Speuren als een dier

Op zo’n onbespoten akker als deze groeien behalve graan ook andere planten: akker(on-?)kruiden. Hoe meer verschillende planten er groeien, hoe meer dieren er een lekker hapje kunnen vinden.Kun je kriebelbeestjes ontdekken in de grond? Vliegen er insecten rond de bloemen?  Zie je misschien een molshoop - of zelfs een ree? 

Speuren als een dier
Speuren als een dier
Speuren als een dier
Speuren als een dier
Bergherbos

Wat wij hier doen

Ruimte voor reptielen

Natuurmonumenten zorgt voor een steeds natuurlijker Bergherbos. Dwars door het gebied loopt een zogenaamde reptielencorridor – een open, zonnige strook die heideveldjes met elkaar verbindt. Gunstig voor dieren zoals de zandhagedis, hazelworm en gladde slang. Vrijwilligers houden de corridor open.

Word lid
logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.