Nieuws van de boswachter

Wandeling langs zomerbloemen op buitenplaats Beeckestijn

25 juni 2019 | Jowien van der Vegte

In april is het ‘korenveld’ op Beeckestijn ingezaaid met een mengsel voor bloemrijke weides. Het droge voorjaar was een uitdaging voor de wilde bloemen, maar inmiddels krijgt het veld steeds meer kleur!

het korenveld op Beeckestijn wordt steeds kleurrijker

Volg de rode route via de pijltjes of de NatuurRoute app en ga zelf kijken hoe het veld elke dag verder groeit en bloeit.

Ook de weilanden aan de rand van Beeckestijn hebben steeds meer kleur. Deze graslanden worden anders beheerd dan een aantal jaar geleden. Er wordt weinig mest gebruikt en er wordt veel later gemaaid. Ook grazen er een aantal maanden per jaar koeien. Zij grazen niet alles even kort, er zijn plekken waar planten hoger blijven staan. Door dit alles wordt het grasland veel gevarieerder in planten, bloemen en kruiden. Dat is heerlijk voor insecten, muizen en vogels. Je ziet vanaf het fietspad de vele kleuren in het grasland!

de weilanden van Beeckestijn worden gevarieerder

De rode route voert je ook door de beroemde bloemenwaaier. Het herstel hiervan is in april dit jaar feestelijk gevierd en we nodigen je uit om deze siertuin nu in volle kleurenpracht te komen bewonderen.

Wilde bloemen

Het gaat niet overal goed met wilde bloemen en insecten. Wil je zelf wat doen voor meer bloemen in je buurt? Vraag het actiepakket aan

de bloemenwaaier bloeit
Jowien van der Vegte
Jowien van der Vegte

Boswachter

logo