Nieuws van de boswachter

Doe mee aan de crossloop door Beeckestijn

18 december 2018 | Jowien van der Vegte

Op zondag 27 januari 2019 vindt weer de Krinkels Beeckestijn cross plaats, de zesde loop van het 30ste Run-X Crosscircuit. Het uitdagende parcours door het parkbos van de 18e eeuwse buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid is voor iedere hardloper een mooie uitdaging.

Hardlopen in de natuur

Bij inschrijving wordt de deelnemers gevraagd om een bijdrage te doneren voor Beeckestijn. Hiermee houdt Natuurmonumenten het park mooi en toegankelijk voor iedereen. Natuurmonumenten is bezig om stukjes historie van Beeckestijn te herstellen. Onlangs is de entree opgeknapt en in het voorjaar zal de vernieuwde bloemenwaaier geopend worden.

Afstanden 

Deze cross gaat over bospaden en heuvels en is 6,4 (dames) of 9,6 kilometer (heren) lang. Voor de jeugd is er een 1,2 of 3,2 km run. Nieuw dit jaar is de 1 km G-cross voor gehandicapte hardlopers. De afstanden zijn zowel als wedstrijd als recreatief te lopen.

De locatie voor het afhalen van de startbewijzen en de na-inschrijving is in Velsen-Zuid. Hier is tevens gelegenheid om je om te kleden of te douchen. Voorinschrijven kan tot en met 26 januari 2019. Meer informatie bij AV Suomi

Kom kijken

Het parkbos Beeckestijn is uitstekend bereikbaar op de fiets en er is voldoende parkeergelegenheid op de Minister van Houtenlaan in Velsen-Zuid. Voor de toeschouwers is volop ruimte om aan te moedigen of om het mooie park Beeckestijn te bezoeken.

Tip: wandel de rode route over Beeckestijn, die neemt je mee langs de mooiste plekken.

Jowien van der Vegte
Jowien van der Vegte
logo