Nieuws van de boswachter

Kom kerst vieren op de Onlanderij!

05 december 2019 | Hanne-Wil Kievitsbosch

Op zondag 22 december en op Eerste en Tweede Kerstdag heeft Natuurmonumenten wederom de schuur op De Onlanderij omgetoverd tot een Levende Kerststal. Ezels, koeien, schapen en natuurlijk Jozef, Maria en de drie wijzen heten je van harte welkom. Kom je langs? Het is zeker de moeite waard! De Levende Kerststal is geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Let op: Op maandag 23 en dinsdag 24 december is zowel de Levende Kerststal als de horeca van De Onlanderij gesloten.

Kerst op De Onlanderij

Kom in de kerstsfeer op De Onlanderij!

In de schuur op De Onlanderij zijn de boswachters en vele vrijwilligers al weer druk bezig met de opbouw van de Levende Kerststal. Boswachter Bart Zwiers vertelt enthousiast: "Dit jaar maken we er weer een feestje van op De Onlanderij. Kerstbomen staan verspreid op het terrein en in de schuur. Warm lekker op bij het vuur in het herderskamp en ontdek in de schuur de stal met daarin een ouderwets kersttaffereel. Ga op zoek naar wilde dieren in het 'Bos van OERRR' of maak een eigen bedje van stro. Schapen, koeien en geiten verwelkomen je met hun eigen geluid, terwijl ze tevreden in het stro staan. En zo vervolgt Zwiers, voor kinderen zijn er een heleboel activiteiten te doen in en rondom de schuur. Reden genoeg om even langs te komen!"

Horeca Onlanderij

Zijn de (klein)kinderen lekker bezig? Dan kunnen (groot)ouders bij de horeca van De Onlanderij terecht in de schuur. Neem plaats op het kerstterras en geniet van een kop koffie, thee of warme chocolademelk met een huisgemaakte lekkernij. Het restaurant in het woonhuis is tijdens de Levende Kerststal gesloten.

Toegangsprijzen

Leden van Natuurmonumenten en Kinderen van OERRR hebben gratis toegang tot de Levende Kerststal. Niet leden betalen €2,- per persoon.

Tip: Boswachter Bart raad iedereen aan om warme kleding aan te trekken als je een bezoekje komt brengen aan de Levende Kerststal!

Locatie

Je vindt De Onlanderij in Eelderwolde aan de Madijk 1. Je rijdt via de Borchsingel naar de Madijk. Tom-tom informatie: voer Borchsingel 41 Eelderwolde in. Op de grote parkeerplaats bij de scholen en gymzaal van het Borchkwartier kan geparkeerd worden. De parkeerplaats van De Onlanderij is tijdens dit evenement alleen toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking. Vol? Parkeren is ook mogelijk bij de Hoornse Plas (adres: Achterom, Haren)

Profielfoto HW
Hanne-Wil Kievitsbosch

Boswachter Communicatie & Beleven in Groningen en Noord-Drenthe

logo