Ga direct naar inhoud
Terug

Duivelshof gezinsroute

Waar: Duivelshof

duivelshof annemieke ouwehand
1 uur 0
2,5 km

Over de route

Loop rond over het Duivelshof en kom meer te weten over het gebied en de spannende geschiedenis. Tijdens deze korte wandeling zie je van alles: heide, houtwallen, kruidenrijk grasland en gemengd bos. Wie weet heb je geluk en spot je een zeldzame vlinder of plant.  

TIP: IVN ontwikkelde speciaal voor kinderen een leuke Duivelshof puzzeltocht. 

Waar kun je starten

duivelshof annemieke ouwehand
Startpunt

Duivelshof, ingang natuurgebied Lossersestraat

Wat kom je onderweg tegen?

De start van de route is op de parkeerplaats bij de kruising Duivelshofbosweg en Lossersestraat. Het is de ‘groene route’ aangegeven op de wandelpaaltjes en hij start bij T01, waar je rechtsaf langs het hek loopt. Let op: de route is onverhard en het kan er best nat zijn!
Oude Beukenlaan

1. Rijkste paddenstoelen berm van Overijssel

De route begint bij een oude beukenlaan. Hier groeien vooral in de herfst heel veel paddenstoelen, ook hele bijzondere! De combinatie van het zeer oude keienpad (waar kalk in zit) en de oude beuken zorgt voor gunstige omstandigheden en daardoor veel verschillende soorten paddenstoelen. 

Kaart ijstijd

2. Heuvels uit de ijstijd

Het Duivelshof ligt op de flank van de Stuwwal van Oldenzaal-Enschede.  Zie je het reliëf in het landschap? Op het hoogtekaartje kun je dat mooi zien. Hoe roder de kleur, des te hoger de stuwwal. Tijdens de voorlaatste ijstijd (ongeveer 150.000 jaar geleden) is er een dikke laag ijs van een gletsjer in Scandinavië richting Nederland geschoven. Hierdoor is de grond omhoog gedrukt. 

gracht

3. Geschiedenis en water

Over Duivelshof doen mysterieuze verhalen de ronde. Mogelijk refereert hij aan een landheer die pachters in zijn kelder opsloot als ze niet aan hun verplichtingen konden voldoen.

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes

Activiteiten in de buurt

Bekijk de agenda