Cultureel

Helikon Quartet speelt op Fort bij Nigtevecht

  • Geschikt voor rolstoel

Helikon Quartet speelt op Fort bij Nigtevecht

Waar

Fort bij Nigtevecht

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 22,50
  • Ledenprijs€ 15,75

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Helikon Quartet speelt op Fort bij Nigtevecht

Apollo streek vaak neer op de berg Helikon, woonplaats van de door hem beschermde muzen. Vandaag daalt hij af naar het Fort Nigtevegt, om de muzen aan te sporen het Helikon Quartet inspiratie te geven! Grote emoties als liefde, dromen en herinneringen zullen de revue passeren in het Tweede strijkkwartet van de jonge componist Ter Horst.

Programma

Helikon Quartet
Stella Zake, viool
Marieke Kosters, viool
Lotus de Vries, altviool
Renate Apperloo, cello

Maarten ter Horst: Strijkkwartet nr. 2 in Bes (2017-2020)

Ter Horst (*1987) had al jong de droom om componist te worden, maar schoof die droom op zijn 21e terzijde en maakte van iets anders zijn vak. Op zijn dertigste werd de drang om zich via muziek te uiten weer groot genoeg en componeerde hij twee strijkkwartetten als verwerking van enkele grote gebeurtenissen in zijn leven. Zijn tweede kwartet brengt een breed palet aan emoties, en vertelt een verhaal over liefde, herinneringen en dromen. Ter Horst schreef zijn muziek in de hoop dat veel mensen zich ermee kunnen identificeren.

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Stelling van Amsterdam

Samen met 45 andere forten, batterijen, dammen en sluizen vormt Fort bij Nigtevecht de Stelling van Amsterdam. Deze 135 km lange verdedigingslinie moest de hoofdstad Amsterdam tegen de vijand beschermen. Fort bij Nigtevecht ligt verscholen in het groen aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Grote delen van het in 1892 gebouwde fort zijn nog intact, zoals de batterijen, liniedijk en de hefkoepels. Om dit fort duurzaam voor de toekomst te behouden, krijgt dit fort de bestemming van vergaderlocatie en pleisterplek voor lokale ondernemers.

Voorafgaand aan het concert is het mogelijk een korte wandeling in en over het fort te maken met uitleg van fortengidsen.

Praktische informatie

• Het kan frisjes zijn in het fort. Denk aan warme kleding of een sjaal.
• Kom een uurtje eerder en neem een kijkje op het fort met uitleg van fortengidsen.
• Consumpties (koffie, thee, wijn en bier) verkrijgbaar tegen contante betaling.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 

Bekijk hier alle locaties en data

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo