Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Bang Percussion Trio speelt op Fort Nigtevecht

  • Geschikt voor rolstoel

NMF Kamermuziekfestival: Bang Percussion Trio speelt op Fort Nigtevecht

Waar

Fort bij Nigtevecht

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 25,00
  • Ledenprijs€ 17,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Bang Percussion Trio speelt op Fort Nigtevecht

BANG! De stokken tikken virtuoos tegen de houten staven en metalen klokken. Met ritmische klanken en mysterieuze dynamieken vertelt het slagwerktrio "Winterwoorden". Dat is een cyclus van acht gedichten (Thomas Hardy) op toon gezet door Benjamin Britten in 1953. Daartegenover staat een ander liederencyclus van de Fransman Francis Poulenc, met poëzie van Paul Éluard. De muziek zit vol variaties, modulaties en is bijna surrealistisch. Het betonnen verdedigingsfort verhoogt de sfeer voor dit jonge slagwerkensemble.

Programma

Bang Percussion Trio

  • Béatrice Picard
  • Ambroży Golachowski
  • Keith Ng

"Winter Words"
B. Britten: Winter Words, op. 52 (arr. Bang Percussion Trio)
F. Poulenc: Tel jour, telle nuit (arr. Bang Percussion Trio)

Stelling van Amsterdam

Samen met 45 andere forten, batterijen, dammen en sluizen vormt Fort bij Nigtevecht de Stelling van Amsterdam. Deze 135 km lange verdedigingslinie moest de hoofdstad Amsterdam tegen de vijand beschermen. Fort bij Nigtevecht ligt verscholen in het groen aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Grote delen van het in 1892 gebouwde fort zijn nog intact, zoals de batterijen, liniedijk en de hefkoepels. Om dit fort duurzaam voor de toekomst te behouden, krijgt dit fort de bestemming van vergaderlocatie en pleisterplek voor lokale ondernemers. Geniet voor het concert van een korte wandeling in en over het fort met uitleg van een fortengids.

Praktische informatie

  • Het kan frisjes zijn in het fort. Denk aan warme kleding of een sjaal.
  • Kom een uurtje eerder en neem een kijkje op het fort met uitleg van fortengids. De rondleiding start om 19:00 uur, het concert begint om 20:00 uur.
  • Consumpties (koffie, thee, wijn en bier) verkrijgbaar tegen contante betaling.
  • De locatie is toegankelijk voor mindervaliden.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid