Op pad met kinderen

OERRR Wilde Buitendag Fort bij Nigtevecht

OERRR Wilde Buitendag Fort bij Nigtevecht

Waar

Fort bij Nigtevecht

Vertrekpunt

Kosten

Kinderen
  • Normaal€ 8,00
  • LedenprijsGratis

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

OERRR Wilde Buitendag Fort bij Nigtevecht

Word één dagje boswachter op een fort

Altijd al willen leren hoe je een waanzinnige hut bouwt? Sporen kan herkennen of vuur maakt zonder lucifers? In de herfstvakantie organiseren de boswachters door heel Nederland de Wilde Buitendagen van OERRR. Kom op zondag 23 oktober naar Fort bij Nigtevecht en beleef een buitendag vol avonturen in de natuur. Kom klimmen, klauteren, bouwen en sjouwen en nog veel meer! Verzamel alle stempels en ontvang na afloop het enige echte boswachtersdiploma van OERRR. Trek laarzen en oude kleren aan, want boswachters van OERRR zijn niet bang om vies te worden!

Boek jouw tijdslot van tevoren! Of koop jouw ticket aan de deur. Tussen 11:00 en 15:00 uur kun je starten met de Wilde Buitendag.

Warme chocolademelk en boswachtersverhalen

Een boswachter laat zich niet afschrikken door herfstig weer, maar we hebben genoeg plekjes waar je binnen even kunt uitrusten van al jouw buitenavonturen. Luister naar de verhalen van boswachter Henk-Jan, die allemaal spannende botjes en dierenvelletjes heeft meegenomen. Of drink warme chocolademelk in de genieloods of in de knusse horecagelegenheid in het fort. 

Gratis voor kinderen van OERRR

Deze activiteit is gratis voor alle kinderen die lid zijn van OERRR. Niet-leden betalen 8,= per kind. Volwassenen mogen gratis naar binnen. Kaarten zijn te boeken via de website of verkrijgbaar aan de deur. Als je ter plekke lid wordt van Natuurmonumenten, ontvang je een mooi welkomstcadeau.

Parkeren en route richting ingang 

Let op: parkeren kan alléén langs het Amsterdam-Rijnkanaal (zie borden) en NIET op het fort zelf. Volg vervolgens de pijlen richting de ingang van de Wilde Buitendag.

Om bij de ingang te komen, loop je langs het kanaal tot het hek van het buitenfort. Volg dit wandelpad en je komt vanzelf bij de ingang van de Wilde Buitendag.

Wat ga je allemaal doen?

Zo leer je onder andere:

  • Hoe je een waanzinnige hut bouwt
  • Hoe je dierensporen kunt herkennen
  • Hoe je vuur maakt zonder lucifers
  • Hoe je een hindernissen parcours neemt
  • Hoe je het beste dieren kunt spotten met een verrekijker

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid

Extra informatie

logo