Ga direct naar inhoud
Nieuws

NMF Kamermuziekfestival op Fort Ellewoutsdijk

23 augustus 2023

In het weekend van 6 tot 8 oktober opent Natuurmonumenten de deuren van cultureel erfgoed voor het NMF Kamermuziekfestival. Op zeventien bijzondere locaties kunnen bezoekers genieten van kleinschalige optredens met unieke muziekinstrumenten. Op Fort Ellewoutsdijk wordt een prachtig muzikaal programma aangeboden. Dat wil je niet missen!

NMF Kamermuziekfestival op Fort Ellewoutsdijk

Barokmuziek op Fort Ellewoutsdijk

Breng een bezoek aan het fort en luister op zaterdag 7 oktober naar barokmuziek met Consort of Voices. Dit ensemble speelt kamermuziek van Buxtehude, Erlebach, Froberger en Krieger, grootmeesters van de Stylus fantasticus. Voor het concert is het mogelijk om een rondleiding te krijgen over het fort door de boswachters van Natuurmonumenten.

Kijk hier voor meer informatie en het reserveren van kaarten. 

Passie voor cultureel erfgoed

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) organiseren het festival dit najaar voor de vierde keer. Drie dagen lang brengen 135 bekende musici en jonge natuurtalenten cultureel erfgoed door heel Nederland tot leven. Geïnspireerd door de natuur, de locatie of het instrument dat zij bespelen. In totaal zijn er ruim zestig optredens. Van schemerconcerten in een natuurlijk amfitheater bij Landgoed Haarzuilens, tot een kinderconcert in de Koeienzaal of muzikale wandelingen over Buitenplaats De Tempel. En van swingende rhythm ‘n blues in een oude hoeve op de Veluwe, tot intieme strijkensembles bovenop een berg in een kluizenaarswoning, uitkijkend over het Geuldal.

Boswachters van Natuurmonumenten vertellen ter plaatse over de unieke gebouwen en het omringende landschap, terwijl de muziek het verhaal vertelt van de soms eeuwenoude instrumenten. Veel deelnemende musici, onder wie Nino Gvetadze, Adinda van Delft, Rembrandt Frerichs, Merel Vercammen, Judith van der Klip, het Dudok Quartet en de gebroeders Spronk, bespelen een instrument dat zij in bruikleen hebben van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Voor het volledige programma en het reserveren van kaarten zie nm.nl/kamermuziekfestival.