Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vroege Vogels bezoekt Kempen~Broek

21 augustus 2023 | Kay Jans

Heb jij ‘m gezien? De televisie-uitzending van Vroege Vogels over Kempen~Broek. Een aflevering met prachtige beelden en verrassende waarnemingen. Kijk je mee?

Vroege Vogels opnames voorjaar 2023

Op de grens tussen België, Noord-Brabant en Limburg ligt de Weerter Kempen, onderdeel van Kempen~Broek. Natuurmonumenten gebruikt deze benaming voor een verzameling natuurterreinen gelegen nabij de kerkdorpen Altweerterheide, Tungelroy en Stramproy in het buitengebied van Weert. 

In het hart ligt natuurgebied Kettingdijk/Wijffelterbroek. Hier werken we aan een robuust, biodivers landschap dat langer water vasthoudt en functioneert als een natuurlijke klimaatbuffer. Je vindt er kletsnatte moerasbossen en graslanden die allerlei planten en dieren aantrekken. Bever en boomkikker voelen zich er thuis. Er groeit al zonnedauw en veenmos. En in het broekbos vind je grote getalen grote boterbloem en slangenwortel.

Bekijk de uitzending

Presenator Menno Bentveld en zijn Vroege Vogels team banen zich een weg door het gebied en hebben geluk. Zelfs onze eigen ecoloog gelooft zijn ogen bijna niet als hij voor het eerst een weverboktor aantreft. Benieuwd welke soorten zij nog meer tegenkomen?

Kijk de volledige uitzending terug via de website van Vroege Vogels TV.

Of bekijk de fragmenten met bijbehorende artikelen:

Zelf op pad?

Struinen mag! Of speur naar wandelroutes op de website van Grenspark Kempen~Broek. Ook onze fietsroute voert langs het gebied. 

Over ons werk

Meer weten over wat we nastreven in het gebied? Bekijk hier onze gebiedsvisie

Kay
Kay Jans