Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Cultureel

Kom binnen kijken bij Kasteel Eerde

Kom binnen kijken bij Kasteel Eerde

Waar

Landgoed Eerde

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 15,00
  • Ledenprijs€ 10,50

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Kom binnen kijken bij Kasteel Eerde

Geniet van historie en cultuur tijdens deze unieke activiteit voor volwassenen op Landgoed Eerde. Deze excursie staat in het teken van het net gerestaureerde Kasteel. Kom binnen en laat je verrassen.

De restauratie is voltooid!

Er is het afgelopen jaar hard gewerkt aan Kasteel Eerde. Terwijl de buitenkant een nieuw likje verf kreeg, richten de herstelwerkzaamheden zich binnen op het interieur van het kasteel, met het uiteindelijk doel: alle plafonds, wanden en vloeren van de cultuurhistorisch waardevolle 18e -eeuwse woonverdieping in hun oude stijl te herstellen. Nu is het klaar en het is prachtig geworden!

Verrassend Eerde

Laat je verrassen door Landgoed Eerde. Samen met de gids wandel je ongeveer één uur door de kasteeltuin, langs het bloemmozaiek en de boomgaard. Buiten de poort neemt de gids je mee naar het parkbos voor een bezoek aan het rococovak en het quinconcevak. Hij laat zien hoe uniek Eerde is met de bijzondere landschapselementen, zoals de lanen, de zichtassen en tuinontwerpen. Daarna breng je een bezoek aan de recent gerestaureerde bel-etage van het Kasteel. Het Kasteel en de kasteeltuin wordt slechts enkele keren per jaar opengesteld voor een rondleiding met gids. Maak gebruik van deze unieke kans om dit Rijksmonument van binnen te bekijken! 

Programma Eerde 2020

De restauratie is een onderdeel van Programma Eerde 2020, wat een omvangrijk maatregelenpakket inhoudt. Hieronder valt het herstel en de ontwikkeling van het kasteel, de historische kasteeltuin, het parkbos en het omringende landschap op het landgoed. Eerde 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, gemeente Ommen en de Nationale Postcode Loterij.

 

Handig om te weten:

  • De rondleiding start bij de hoofdingang van Kasteel Eerde en eindigt met een kopje koffie.
  • Er kan helaas een beperkt aantal deelnemers mee. Koop daarom je ticket van tevoren online.
  • Draag stevige schoenen.
  • Er is geen lift aanwezig in Kasteel Eerde.
  • Controleer jezelf op teken na een bezoek aan de natuur.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo