Ga direct naar inhoud

Stagiair boswachter communicatie & beleven gezocht in de Achterhoek

Wil jij een super gave ervaringsplek als marketing en communicatie professional waarbij je je inzet voor het behoud en beleefbaar maken van natuur en erfgoed in de Achterhoek met een focus op landgoed Hackfort? Dan is dit je kans! Wij zoeken een enthousiaste en creatieve stagiair die kan schrijven én van aanpakken weet. Je kunt ervaring opdoen met het organiseren van belevings-activiteiten en communicatie. Lijkt je dit wat? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Landgoed Hackfort
 • Duur: bij voorkeur minimaal 4 maanden
 • Niveau: hbo
 • Stagevergoeding: maandelijks € 200,- bruto per maand o.b.v. 37 uur
 • Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Natuurmonumenten en beheereenheid Achterhoek

Bij Natuurmonumenten geven we planten en dieren een groter leefgebied. Dit is de achtertuin waar iedereen kan ontspannen, spelen en genieten. Hier vind je prachtige natuur en cultureel erfgoed. Natuurbescherming en natuurbeheer is ons dagelijkse werk.
Afwisseling en diversiteit kenmerken onze beheereenheid: kraanvogels en kastelen, goudgele akkers en stinzentapijten, cultuur en natuur, zand en venen, authentieke boerderijen en monumentale bomen, oorlogsrelicten en speelnatuur… In de Achterhoek dwaal je door het unieke coulisselandschap met achter elke bocht een nieuw verhaal. Beheereenheid Achterhoek is onderverdeeld in drie deelgebieden: de Graafschap, Montferland en Winterswijk en beheert hier 29 gebieden, waaronder 11 landgoederen, 3 veengebieden en 3 N2000 gebieden. Meer informatie vind je op www.nm.nl/achterhoek.

Landgoed Hackfort

Midden in het aantrekkelijke Achterhoekse coulisselandschap, vlakbij het pittoreske dorp Vorden, ligt landgoed Hackfort. De bezoeker vindt hier talrijke bezienswaardigheden, prachtig bewaard cultuur erfgoed omringd door natuurlijk landschap, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het landgoed kenmerkt zich door tientallen authentieke boerderijen, het kasteel als robuust en stoer middelpunt van het landgoed, omringd door een wandelbos, koetshuis, watermolen, graanakkers, bloemenweides en koeien in de kasteelweide. Eigenaar Natuurmonumenten heet de bezoeker er graag welkom.
Meer informatie vind je op www.nm.nl/hackfort.

Hackfort 700 jaar!

AANLEIDING Hackfort 700 jaar!

Hackfort wordt voor het eerst in 1324 genoemd, als Jacob van der Welle een ‘goet to hacvorte’ in leen krijgt van de Heer van Bronckhorst. Dit betekent dat in 2024 Hackfort 700 jaar bestaat.

DOEL Hackfort 700 jaar!

Een jaar met een feestelijk tintje dus. We willen van 2024 een leuk jaar maken met mooie activiteiten, van Natuurmonumenten (NM) en door derden, op en rond landgoed Hackfort. Door dit onder één paraplu te vangen, versterken activiteiten elkaar. Natuurmonumenten zal een mooi programma neerzetten, vooral voortbordurend op wat er al jaarlijks staat, aangevuld met extra feestelijkheden, zoals Open Dagen in het kasteel. NM viert geen feest om het feestvieren, maar verbindt uiteraard de activiteiten aan onze doelen:
1.    Goodwill en meer verbinding met bewoners en omgeving.
2.    Vertellen over ons werk als beheerder van groen en erfgoed.
3.    Verbinding met leden en werving nieuwe leden.

Wat je gaat doen

Op een hele mooie werkplek werk je samen met collega’s en vrijwilligers uit het team. Binnen de kaders van Natuurmonumenten kun je veel eigen creativiteit kwijt. Omdat activiteiten ook in de weekenden plaatsvinden, betekent dit ook dat je soms in de weekenden werkt. Je standplaats is de beheereenheid Achterhoek, met kantoor in Vorden. Een greep uit jouw taken: 

 • Ondersteunen bij het reguliere activiteitenprogramma, in het voorjaar is dat met nadruk op de voorjaarsbloeiers (stinzenplanten).
 • Evenement Open Dagen kasteel mede organiseren.
 • Het maken van verschillende middelen en verzorgen van communicatie t.b.v. activiteiten, zoals posters, social berichten, draaiboek en persberichten.
 • Opfrissen van informatie aan bezoekers en vrijwilligers, zoals bij moestuin, kasteel en watermolen.
 • Update houden van social media, zoals Facebook Hackfort, en Hackfort pagina op de site met o.a. nieuwsberichten en evenementen kalender, net als berichten plaatsen op het intranet..
 • Uitzoeken en bijhouden van pers (lokale media, tijdschriften, etc.).
 • Samenwerken met o.a. lokale horecaondernemer, VVV, verblijfsrecreatie, basisscholen en vrijwilligers.

Meer informatie en solliciteren

Ben jij de enthousiaste Stagiair boswachter Communicatie & Beleven die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 30 november 2023 jouw sollicitatiebrief naar Anouk Ballot, boswachter Communicatie & Beleven, via [email protected]. We kijken uit naar je reactie!
 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid