Ga direct naar inhoud
Nieuws

Aan de slag voor sterke natuur en opvang gevolgen klimaatverandering – Leusveld

04 augustus 2022 | Marie-Thérèse te Bulte

In de natuurgebieden Leusveld en Voorstonden gaat Natuurmonumenten vanaf 15 augustus op enkele percelen aan de slag om het water langer in de natuurgebieden vast te houden. De oplossingen hebben tot doel: de natuur te versterken en de gevolgen van klimaatverandering op te vangen. Deze maatregelen zijn onderdeel van het project WaardeVOL Brummen.

WaardeVOL Brummen-brede orchis

Een project waarin de provincie Gelderland, gemeente Brummen en Waterschap Vallei en Veluwe samenwerken om de leefomgeving te verbeteren, de gevolgen van klimaatverandering op te vangen en de natuur te versterken. Op deze locaties start als eerste de uitvoering van samen tot stand gekomen plannen en oplossingen. Een belangrijke mijlpaal.

Kijk hier voor meer informatie over deze maatregelen in het project WaardeVOL Brummen.

Mee voor een kijkje achter de schermen?

Aannemer Baks is dan in opdracht van Natuurmonumenten aan het werk.  Natuurmonumenten neemt je graag mee voor een kijkje achter de schermen en organiseert daarom op donderdagavond 15 september een informatieve wandeling. 

Tijdens de wandeling zullen boswachters uitleg geven over de werkzaamheden: waarom worden de werkzaamheden uitgevoerd, wat zal het resultaat zijn, hoe gaat de aannemer te werk? En natuurlijk is er ook tijd om te genieten van de natuur.  Zet de datum alvast in de agenda. Meer informatie over de informatieve wandeling lees je hier.

Boswachter Marie-Thérèse te Bulte
Marie-Thérèse te Bulte