Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuwe samenwerking bij de Hompesche Molen

23 juni 2020 | Kay Jans

Vanaf zaterdag 27 juni kan iedereen weer terecht op het buitenterras van de Hompesche Molen tegenover natuurgebied de Molenplas in Stevensweert. Groot en klein, jong en oud, met óf zonder modder aan je schoenen. Natuurmonumenten gaat als eigenaar van de molen samenwerken met team Entertrain Group van horecaondernemer Igor Stel, onder andere uitbater van Landgoed Kasteel Limbricht.

Hompesche Molen

Sinds begin juni is de vorige huurder en uitbater van Brasserie de Hompesche Molen uit het pand en de molen gesloten. Maar waar oude deuren sluiten, gaan nieuwe deuren open.

Deuren gaan weer open

We zijn heel blij dat we binnen een paar weken een partner hebben gevonden die ervoor zorgt dat de Hompesche Molen blijft draaien. Het is voor veel wandelaars en fietsers een start- of rustplaats voor of na een bezoek aan de naastgelegen natuur of de cultuurhistorische dorpjes Stevensweert en Ohé en Laak. De OERRR-speelnatuur die erbij ligt is een plek waar kinderen lekker kunnen ravotten, terwijl hun ouders ontspannen op het terras. Met de zomer in aantocht en voor velen van ons ‘vakantie in eigen land’, wilden we als Natuurmonumenten één ding heel graag: dat iedereen hier gewoon terecht kan.

Wees welkom

Vanaf zaterdag 27 juni en tijdens het hele zomerseizoen is het terras elke dag van 10 tot 19 uur open. “Het is mooi om in deze pittige tijd onze ervaring los te mogen laten op zo'n prachtige locatie”, aldus nieuwe horecapartner Igor Stel. “We combineren straks een heerlijk terras met sfeervolle ruimtes voor feestjes en arrangementen en zijn ook van plan om samen met Natuurmonumenten een paar leuke activiteiten te organiseren die passen in dit gebied. We werken daarbij ook graag samen met de lokale omgeving. De komende dagen zetten we alles op alles om snel open te kunnen. We kijken er al naar uit om onze eerste gasten te mogen begroeten.”

Vooruitblik en lange termijn

In de herfst en winter zal de Hompesche Molen naar verwachting alleen in de weekenden open zijn. De exacte invulling daarvan bekijken de partners nog. De samenwerking loopt voorlopig tot en met eind 2021. Ondertussen gaat Natuurmonumenten plannen maken voor de definitieve invulling van de Hompesche Molen. We bekijken daarbij welke functies we uiteindelijk – op de langere termijn – in het gebouw willen onderbrengen, zodat de locatie maximaal bijdraagt aan onze doelstellingen. Vragen, tips of ideeën? Mail naar [email protected].

Kay
Kay Jans