Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Salland

Salland landschap

Op en top Salland

Wandelschoenen aan en dwalen door de Sallandse bossen en heidevelden. Soms intiem kleinschalig, soms glooiend en uitgestrekt. De geweldige verhalen over de (bewoners van) statige landhuizen en kastelen die wij ook beheren, maakt deze ervaring op en top Sallands. Kom ook eens langs!

Jantine Wesselink, boswachter Communicatie & Beleven Salland
Jantine Wesselink

Boswachter van dit gebied

Meer over Salland
 • Nieuws
 • Routes
 • Agenda
 • Projecten
 • Over het gebied

  In Salland geniet je van glooiende landschappen met prachtige vergezichten, kabbelende riviertjes en statige landhuizen en kastelen.

  Beleef Salland

  Vroeger gleden zware gletsjers door dit gebied waardoor je hier nu kunt genieten van glooiende landschappen met on-Nederlandse vergezichten. De Sallandse natuur kenmerkt zich door gevarieerde bossen, paarse heide en weer als vanouds kabbelende riviertjes. Je waant je terug in de tijd bij een bezoek aan een van de statige landhuizen en kastelen. Of maak een mooie wandeling of fietstocht langs de IJssel om vogels te kijken!

  Salland

  Agenda

  Picknicken
  zo 29 sep
  Wandelen

  Nazomeren met picknick in de Vreugderijkerwaard

  Geniet van de nazomer in de Vreugderijkerwaard, vlakbij Zwolle. De boswachter neemt je mee voor een wandeling en onderweg staat er een picknick klaar. Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar.

  Grutto
  za 12 okt
  Wandelen

  Trekvogels in de Vreugderijkerwaard

  Beleef met onze boswachter de drukte van de vogeltrek in de Vreugderijkerwaard.

  paddenstoelen kijken
  zo 13 okt
  Op pad met kinderen

  OERRR Paddenstoelensafari op De Sprengenberg

  Groot en klein, rood, wit of paars; paddenstoelen heb je in alle soorten en maten.
  Ga deze herfst met de boswachter mee op paddenstoelenspeurtocht in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Deze activiteit duurt 2 uur en is voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

   Informatieschuur Erve De Pas
  • Molenweg 2, 7448 RE Haarle (Hellendoorn) (OV)
  • Erve De Pas ligt aan de rand van De Sprengenberg ten zuiden van het dorp Haarle. Op de hoek Molenweg/ Oude Deventerweg.
  Salland

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  logo