Ga direct naar inhoud
Erfgoed ontdekken

Midwinterhoornwandeling Bergherbos

Midwinterhoornwandeling Bergherbos

Waar

Montferland

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 5,00
  • LedenprijsGratis
Kinderen
  • Normaal€ 3,00
  • LedenprijsGratis
  • Gratis

Volgeboekt

Activiteit

Midwinterhoornwandeling Bergherbos

Op zondag 10 december vindt de Midwinterhoornwandeling plaats in het Bergherbos. Wandel door het winterse landschap van het Bergherbos begeleid door de klanken van de  midwinterhoorn. Ontdek meer over deze eeuwenoude traditie, de historie van het Bergherbos en geniet  onderweg van het prachtige winterse landschap. Starten kan tussen 10:00 en 13:00 uur vanaf parkeerplaats Kustersland.

Tijdens deze wandeling beleef je het prachtige winterlandschap van het Bergherbos, ontdek je meer over het Bergherbos en haar geschiedenis en maak je kennis met de eeuwenoude traditie van het midwinterhoornblazen. De blazers van de midwinterhoorngroep Bergh, onderdeel van de Heemkundekring Bergh, brengen onderweg  op verschillende plaatsen het prachtige melancholieke geluid van de midwinterhoorn ten gehore. De melancholieke geluiden van de midwinterhoorn klinken het mooist bij vrieskou, in een bos of heuvelachtige omgeving, dat komt in het Bergherbos dus helemaal tot zijn recht.

Het midwinterhoornblazen hoort bij de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed. En is de eerste Nederlandse traditie op die lijst. De gebruiken die bij de Nationale Inventaris horen, maken in een later stadium kans door de UNESCO erkend te worden als werelderfgoed. Deelnemers aan deze wandeling kunnen onderweg genieten van een warme chocolademelk of glühwein tegen een gereduceerd tarief bij Het Montferland.

Zeker een bezoekje waard dus!

Handig om te weten

-Er zijn meerdere tijdstippen boekbaar! Is er een tijdstip vol, kijk dan of er een ander tijdstip beschikbaar is.
-Starten kan tussen 10:00 en 13:00, startpunt parkeerplaats Kustersland.
-Wandeling op eigen initiatief
-Duur van de wandeling circa 2 uur.   
-Warme chocolademelk en glühwein onderweg verkrijgbaar bij Het Montferland tegen een gereduceerd tarief voor deelnemers aan deze wandeling.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Parkeerplaats Kustersland