Word lid
Mountainbiken

MTB-route Montferland

MTB-route Montferland

26 km

Waar

Bergherbos

Mountainbiken

MTB-route Montferland

Een bosrijke route door de heuvels van Montferland. De hoogteverschillen maken deze 26 km lange route tot een mooie uitdaging.

Deze route van 26 km is gemarkeerd met de gebruikelijke aanduiding van twee cirkels en een driehoek. Let op! Op de routebordjes staat in een cirkeltje ook een codering (bijv. A1a). Geef bij calamiteiten deze code door aan de hulpdiensten, zij weten dan waar je je bevindt.

Je hebt voor deze route een MTB-vergunning nodig. Bestel hier je vergunning >>

Deze is geldig voor een heel kalenderjaar en geeft ook toegang tot de ATB routes van Zuidoost-Veluwe en Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Uitspanning 't Peeske: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Voer 7037 CH Beek in je navigatiesysteem in of neem de A12 (Utrecht-Arnhem-Emmerich). Ga bij afslag Beek de snelweg af. In dorpskern Beek bij rotonde rechtsaf. Voorbij kerk eerste links: Peeskesweg. Uitspanning ’t Peeske ligt na circa 500 m aan de rechterhand.

Aanrijdroute openbaar vervoer

’t Peeske is per bus bereikbaar vanaf NS-station Doetinchem.

De route

 Startpunt

Bergherbos

Wat wij hier doen

Ruimte voor reptielen

Natuurmonumenten zorgt voor een steeds natuurlijker Bergherbos. Dwars door het gebied loopt een zogenaamde reptielencorridor – een open, zonnige strook die heideveldjes met elkaar verbindt. Gunstig voor dieren zoals de zandhagedis, hazelworm en gladde slang. Vrijwilligers en een schaapskudde houden de corridor open. De omliggende akkers bebouwt Natuurmonumenten op biologische wijze en zijn daardoor rijk aan akkerkruiden en insecten. Door de akkerranden in te zaaien met planten met olierijke zaden, vinden tal van dieren er ook in de winter nog voedsel.

26 km

MTB-route Montferland