Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Fotograferen in Jachtslot Mookerheide

Fotograferen in Jachtslot Mookerheide

Waar

Mookerheide

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 20,00
  • Ledenprijs€ 15,00
Kinderen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 7,50
  • € 7,50

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Fotograferen in Jachtslot Mookerheide

Wekelijks krijgen wij verzoeken van fotografen om in het jachtslot te mogen fotograferen. Helaas is het niet mogelijk om voor iedere individuele fotograaf de deuren te openen. Toch willen wij de deuren van het jachtslot wagenwijd openzetten voor fotografen. Daarom bieden wij fotografen de mogelijkheid te komen fotograferen op zaterdag 20 april en 1 juni tussen 10.00 en 14.00 uur.

Jan J. Luden uit Driebergen bouwde in 1903 Landgoed Mookerheide. Een 150 hectare groot landgoed met jachtslot, kassen, tuinen en een parkbos. Natuurmonumenten is bezig het landgoed weer in ere te herstellen. Maak foto’s van de jugendstil-details of juist van het leegstaande pand. Ondanks dat de restauratie nog moet beginnen is er nog veel te zien, zoals de oorspronkelijke gebrandschilderde ramen of de originele badkamer uit 1903. Natuurlijk wordt ook de toren niet vergeten. Kijk hooguit over de bomen en ontdek de omgeving.

Alvast wat meer zien over het jachtslot bekijk de vlogs van Boswachter Ellen

Praktische informatie
Tijdens deze dag op 20 april word je om 10.00 uur welkom geheten met een lekker kopje koffie bij de Landwinkel, Heumensebaan 2 in Molenhoek. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Daar krijg je uitleg over het jachtslot en uitleg over de toegang. Daarna mag je vrij tot 14.00 uur in de historische delen van het jachtslot fotograferen. In het jachtslot zitten veel trappen en geen lift. Zorg dus dat je goed ter been bent. Vanwegde de beperkte ruimte in het jachtslot kunnen er maximaal 15 fotografen toegelaten worden. Deelname kost 15 euro per persoon. Niet-leden betalen 20 euro per persoon. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!  

logo