Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Merle & Sarah van der Lijke spelen in Jachtslot Mookerheide

  • Geschikt voor rolstoel

NMF Kamermuziekfestival: Merle & Sarah van der Lijke spelen in Jachtslot Mookerheide

Waar

Mookerheide

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 33,50
  • Ledenprijs€ 26,00
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Merle & Sarah van der Lijke spelen in Jachtslot Mookerheide

De zussen Sarah (fluit) en Merle (harp) van der Lijke zijn opgegroeid aan de rand van het bos van Natuurmonumenten. Hier hebben ze al jarenlang samen muziek kunnen maken, geïnspireerd door het mooie uitzicht van de natuur. Natuur is op die manier altijd onderdeel geweest van de ontwikkeling in hun spel. En dat zij natuurtalenten zijn, vertaalt zich in de prijzen die zij in de wacht slepen op muziekconcoursen. Beiden zijn ze momenteel verbonden aan de Academie Muzikaal Talent.

Ze genieten ervan om verschillende stijlen te spelen en om een groot publiek te bereiken om de schoonheid van muziek in al haar vormen te delen! De sonate van Nino Rota schildert een muzikaal landschap met verschillende kleuren en texturen, herinnerend aan de variatie in de natuur. Ze eindigen met het romantisch-nostalgische Café 1930 van Piazzolla.

Programma

  • Sarah van der Lijke, fluit
  • Merle van der Lijke, harp

N. Rota: Sonate voor fluit en harp (1937)
C. Saint-Saëns: Romance, op. 37
E. Granados: Andaluza, Spaanse dans Nr. 5 & Jota, Spaanse dans nr. 6
J. Cras: Suite en duo
A. Piazzolla: Bordello 1900 & Café 1930, uit: Histoire du tango (1985)

Jachtslot Mookerheide

Wanneer je de lange laan naar boven rijdt, openbaart zich het indrukwekkende jachtslot van Landgoed Mookerheide. Het jachtslot staat fier bovenop de stuwwal met daaromheen een prachtige moestuin, fruitmuren en kassen en het fraaie parkbos. Het slot is in 1902 gebouwd in de stijl van Art Nouveau en steekt met zijn vernieuwde originele kleur prachtig af tegen de lucht. Tijdens deze editie van het NMF Kamermuziekfestival zullen de klanken van prachtige muziek weer klinken in de Ludenzaal in de vleugel (oude kapel) van het jachtslot. 

Na het concert kun je met de boswachter een korte rondleiding doen of zelf wandelen door het parkbos van het landgoed, langs de nutstuinen, de kassen en langs het gerestaureerde Jachtslot.

Praktische informatie

  • Na het concert is er de mogelijkheid om op een korte excursie met de boswachter mee te gaan. De excursie start om 15:00 uur, het concert begint om 14:00 uur. 
  • Voor het concert kun je op vertoon van je ticket genieten van koffie of thee en iets lekkers bij Jachtslot Mookerheide.
  • De locatie is rolstoeltoegankelijk.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid