Varen met de school op het Naardermeer

In het jaar 2021 worden er nog geen vaarexcursies georganiseerd voor scholen.

Het Naardermeer is een geweldige plek om met schoolklassen te bezoeken. Gedurende een vaartocht met basisschoolleerlingen worden de zintuigen van de leerlingen geprikkeld door diverse opdrachten in en met de natuur uit te voeren. Spelenderwijs leren de kinderen zo meer over het Naardermeer en de natuur. Voor onderbouw en bovenbouw klassen zijn speciale lesprogramma’. Ook leerlingen van de middelbare school zijn van harte welkom het Naardermeer te ontdekken. Voor hen is geen specifiek programma.

ARK

Op dit moment worden er nog geen vaarexcursies georganiseerd voor scholen.

 

Basisschool

  • OERRR Watersafari – Onderbouw (1, 2, 3, 4)

Vang waterbeestjes, zet en drink echte Naardermeer-thee en dans op het drijvende land. De leerlingen gaan mee met een vaar- en speeltocht over het Naardermeer. De zintuigen staan centraal in de opdrachten die ze in groepjes, onder begeleiding, uitvoeren. De opdrachten worden zowel op de boot als op het land uitgevoerd.

  • OERRR JvdK expeditie - Bovenbouw (groep 5, 6, 7, 8)

De leerlingen gaan met de boot op bezoek bij een bijzondere bewoner van het Naardermeer: meermens JvdK. JvdK woont middenin het bos aan de rand van de eendenkooi. In zijn tuin voeren de leerlingen opdrachten uit, waarbij ze letters verzamelen die een code vormen. Door het uitvoeren van de opdrachten leren ze de betekenis van de code en kunnen ze zichzelf kronen tot ‘meermens’. Van tevoren worden er op school al een paar opdrachten uitgevoerd.

Boek een schoolvaartocht

Een boot boeken doe je door te bellen met Natuurmonumenten: 035 - 69 90 000.

Of stuur een mail naar: [email protected]

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo