natuurgebied

Nationaal Park Dwingelderveld

Zuid Drenthe

Asverstrooiing bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten biedt u in Zuid Drenthe de gelegenheid om de as van uw overleden geliefde in de natuur uit te strooien. Wellicht gaf uw dierbare zelf aan dat hij of zij als laatste rustplaats op een bijzondere plek uitgestrooid wil worden; een prachtig heideveld, een uitgestrekt bos of een ander open gebied met een mooi uitzicht.

Afscheid nemen

Samen met de boswachter maakt u de keuze voor een plek waar de overledene en/of nabestaanden een bijzondere band mee hadden. Op een afgesproken moment ontvangt de boswachter u en begeleidt u naar de plek waar betrokkenen in alle rust afscheid kunnen nemen. 

Locaties in Drenthe

Asverstrooiing is op doordeweekse dagen mogelijk in het Dwingelderveld, het Drents Friese Wold, het Leggelderveld, het Mantingerveld en op de landgoederen De Klencke en Hiemstrastate.

Bron: Natuurmonumenten

Kosten

De kosten bedragen € 250,- per verstrooiing. Bent u geen lid van Natuurmonumenten dan zijn de kosten € 300,-. Natuurmonumenten gebruikt deze bijdrage voor het beheer en onderhoud van het natuurgebied. Het aanbrengen of achterlaten van gedenktekens is helaas niet mogelijk.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw G. Van Halen, beheerkantoor Zuid Drenthe, Natuurmonumenten. T 0522- 476200 (’s ochtends) of per e-mail, g [dot] vanhalen [at] natuurmonumenten [dot] nl

word nu lid