Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Vrijwillig herder Dwingelderveld

Bij schaapskooi Achter 't Zaand in het Dwingelderveld zijn wij op zoek naar een enthousiaste herder die de kudde wil hoeden. Heb je zelf een getrainde hond en lijkt het je leuk om één keer per week en af en toe een weekenddag met de schaapskudde het Dwingelderveld in te trekken? Dan is deze vrijwilligersvacature misschien iets voor jou.

Herder

Wat houdt de functie in?

Op één vaste dag per week draag je zorg voor het hoeden van de kudde, je bent minimaal 7  uur op de heide met de schapen en werkt volgens het vastgelegde begrazingsplan. Daarnaast help je met allerlei voorkomende werkzaamheden rondom de kudde en de schaapskooi, zoals wanneer nodig, voeren, scheren etc.

Natuurmonumenten zorgt voor goede begeleiding, werkkleding en kilometervergoeding. Je werkt vanuit een team van medewerkers en vrijwilligers bij de schaapskooi en hebt een vast aanspreekpunt.

Het Nationaal Park Dwingelderveld

Is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Twee kuddes worden dagelijks ingezet bij het beheer van de heide van het Dwingelderveldveld. Eén van deze kuddes is van Natuurmonumenten en zorgt er voor dat opslag, jonge boompjes en vergrassing zo veel mogelijk bestreden wordt.

Wie zoeken wij?

Een ervaren schaapherder met een eigen, goed getrainde hond. Je hebt kennis van natuur en natuurbeheer en je bent in goeie lichamelijke conditie. Je bent één vaste dag per week beschikbaar en af en toe een weekenddag. Daarnaast in overleg, wat vaker tijdens de vakanties van onze vaste herders.

Informatie en sollicitatie

Heb je interesse in deze bijzonder vrijwilligersfunctie? Stuur dan een mail met motivatie en gegevens naar Boswachter Vrijwilligerscoördinatie Tineke Bouwmeester, [email protected]

Vrijwillige herder op het Dwingelderveld

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo