Nieuws van de boswachter

Vrijwillige boswachters gezocht

31 oktober 2019 | Eveline Blok

Geniet jij ook zo van de natuur? En lijkt het je leuk om jouw fascinatie voor alles wat groeit en bloeit te delen met de bezoekers van één van de mooiste natuurgebieden van Nederland? Sluit je dan nu aan bij het team vrijwillige boswachters en ondersteun onze boswachters voor een paar uur per maand in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en op buitenplaats Beeckestijn.

Vrijwillige boswachters

Natuurmonumenten biedt komend jaar aan een select groepje enthousiastelingen de kans om het team van boswachters te komen versterken. Als vrijwillige boswachter ben jij het gezicht van Natuurmonumenten en draag je bij aan een positieve beleving van onze gebieden.

Als vrijwillige boswachter vind je het leuk om mensen te informeren over de ontwikkelingen in het gebied en de rol die Natuurmonumenten daarin speelt. Je attendeert bezoekers op planten die op dat moment in bloei staan, vertelt welke wandelroutes er zijn of welke dieren ze tijdens hun wandeling tegen kunnen komen. Je maakt makkelijk contact met mensen en ziet en benut kansen voor ledenwerving.

Hoe word je vrijwillige boswachter

Natuurlijk sturen we je niet onvoorbereid op pad. We stellen een uitgebreid programma op met meeloopdagen, excursies en een training, waarmee jij wordt opgeleid tot vrijwillige boswachter. Door mee te lopen met onze boswachters leer je het gebied kennen en de excursies verhogen jouw kennisniveau over de verschillende planten en dieren in het gebied. Door middel van trainingen word je voorbereid op de communicatie met de bezoekers en verder ontvang je van ons de basisinformatie over het gebied die je zelf kunt bestuderen. Na deze voorbereiding ben je een volwaardig lid van ons boswachtersteam en ga je herkenbaar als boswachter van Natuurmonumenten het gebied in.

Informatiebijeenkomst

Heb je interesse? Meld je dan vrijblijvend aan voor de informatiebijeenkomst op maandag 9 december van 19:30-21:30 uur. Na deze informatiebijeenkomst kun je je aanmelden voor een intakegesprek. Stuur een mail naar Eveline Blok, boswachter communicatie & beleven: [email protected]

Vrijwillige boswachters gezocht

Als vrijwillige boswachter vragen we je om ongeveer twee keer per maand een dagdeel beschikbaar te zijn. De diensten zijn meestal in het weekend, maar bij evenementen of bijzondere activiteiten kunnen de vrijwillige boswachters ook op andere dagen ingezet worden. Zij zijn in de gebieden als de bezoekers er zijn.

Door deze minimale tijdsinvestering kun je de rol makkelijk met andere activiteiten combineren. Zo kun je bijvoorbeeld, naast een full time baan, op een leuke manier jouw kennis over de natuur vergroten en deze vervolgens doorgeven aan de bezoekers van het gebied. Op deze manier zorg jij er samen met Natuurmonumenten voor dat we steeds meer mensen enthousiast maken voor de natuur en dat ze ons steunen bij het behoud van onze natuurgebieden.

Kom jij ons helpen? Meld je aan voor de informatiebijeenkomst!

Mail naar [email protected]

LET OP: in verband met het grote aantal aanmeldingen vindt de bijeenkomst NIET plaats in onze werkschuur de Bosuil in Duin en Kruidberg. Nadere info over de locatie ontvang je na je aanmelding.

Eveline Blok
Eveline Blok
logo