Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Nachtelijke Van Goghwandeling

Nachtelijke Van Goghwandeling

Waar

Oude Buisse Heide

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 17,50
  • Ledenprijs€ 12,25

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Nachtelijke Van Goghwandeling

Op 8 april 1877 schreef Vincent van Gogh aan zijn broer Theo:

'Zaterdagavond vertrok ik met de laatste trein uit Dordrecht naar Oudenbosch en wandelde vandaar naar Zundert. Daar in de hei was het zo mooi, al was het donker kon men toch onderscheiden hoe de heivlakte en mastbossen en moerassen zich heinde en ver uitstrekken, het deed mij denken aan die plaat van Bodmer, die op pa’s studeerkamer hangt. De lucht was grauw, maar de avondster scheen tussen de wolken door, en nu en dan zag men ook andere sterren. Het was nog zeer vroeg toen ik te Zundert op het kerkhof kwam, waar het zo stil was, ik ging nog eens zien naar al de oude plekken en paadjes en wachtte het opgaan van de zon af. Gij kent het verhaal van de Opstanding, alles herinnerde mij daar deze morgen aan, op dat stille kerkhof.'

 

Op dinsdagavond 7 april 2020 organiseert VVV/Van GoghHuis in samenwerking met Natuurmonumenten, een exclusieve herhaling van deze historische avondwandeling. Tussen 20.00 en 21.00 uur vertrekken we in groepjes vanaf ‘t Pannehuske voor een avondwandeling door de bossen en over de heide (waar je normaalgesproken na zonsondergang niet meer mag komen) naar het kerkhof van de Protestantse Kerk in Zundert. Aankomst tussen 23.00 en 24.00 uur bij het Van Goghkerkje in Zundert. Daar staat koffie of Zundert Trappist met Zunderts worstenbrood klaar.

 

Kosten nachtwandeling/natuurbelevingswandeling zijn inclusief gids, Zundert Thee met een koekje bij de Zwarte Schuur, en Zundert Trappist en worstenbrood bij aankomst in het kerkje. Let op: drankjes bij het Pannehuske zijn voor eigen rekening.

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo