Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Martin van Hees speelt in de Angora Hoeve op de Oude Buisse Heide

NMF Kamermuziekfestival: Martin van Hees speelt in de Angora Hoeve op de Oude Buisse Heide

Waar

Oude Buisse Heide

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 25,00
  • Ledenprijs€ 17,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Martin van Hees speelt in de Angora Hoeve op de Oude Buisse Heide

"Een plek zoo lieflijk, vredig en idyllisch bekoorlijk, dat elk mensch, die daar komt, door haar stille, blije harmonie getroffen wordt.” Dit schreef Henriëtte Roland Holst over haar zomerverblijf in de Angorahoeve in de bossen bij het Brabantse Zundert. Schrijvers werken hier in stilte aan hun poëzie of proza. Gitarist Martin van Hees brengt verstilde, blije harmonie met zijn instrument uit Schaijk, 2018. Het hout van zijn gitaar is van eeuwenoud naaldhout, knoestig, maar van een zeldzame kwaliteit. Hij speelt werken van de Braziliaan Heitor Villa-Lobos, bewerkingen van Franse chansons (door Roland Dyens) en ook eigen composities.

Programma

  • Martin van Hees, gitaar

Werken van Villa-Lobos, Franse chansons en eigen composities.

Inspirerende omgeving

De Buisse Hoeve, de Angorahoeve en het Atelier zijn onlosmakelijk verbonden met het echtpaar en kunstenaarsduo Henriette en Richard Roland Holst. Hier ontving het echtpaar Roland-Holst veel beroemde gasten als architect Hendrik Berlage, schilder Charley Toorop, dichter Herman Gorter en politicus Willem Drees. Op het landgoed deden ze inspiratie op en is veel kunst en poëzie gemaakt.

Praktische informatie

  • Je kunt parkeren bij Herberg ’t Pannehuske, Roosendaalsebaan 4, 4885 JK Achtmaal.
  • Vanaf de parkeerplaats kun je met de boswachter naar de locatie wandelen. Als je kiest voor het concert van 14:00, dan start de wandeling om 13:00. Kies je voor het concert van 16:00 uur, dan start de wandeling om 15:00 uur.
  • De locatie is niet geschikt voor mindervaliden.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid