Cultureel

Violiste Julija Hartig speelt in het atelier op de Oude Buisse Heide

Violiste Julija Hartig speelt in het atelier op de Oude Buisse Heide

Waar

Oude Buisse Heide

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 22,50
  • Ledenprijs€ 15,75

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Violiste Julija Hartig speelt in het atelier op de Oude Buisse Heide

Vandaag klinkt er in het Atelier muziek! Muziek die symbolische bruggen slaat tussen twee culturen: de Servische en de Nederlandse. Julija Hartig, de van origine Joegoslavische violiste, heeft inspirerende contacten met vele Nederlandse en Servische componisten die solostukken voor haar schreven. Het programma is dus zeer persoonlijk en heeft een autobiografisch karakter. Julija brengt binnenkort dit programma ook op CD uit, 'Dark Velvet' genaamd. Ze hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan het vergroten van het hedendaags repertoire voor viool solo.

Programma

Julija Hartig, viool

J.S. Bach: uit Sonate voor viool solo nr. 2, BWV 1003: Andante
Rudolf Bruci: Guslarska (1993)
Tibor Hartig: Monoloog voor viool solo (1993)
Simeon ten Holt: Capriccio voor viool solo
Juan Felipe Waller: De Jaque, Sal, Gala e Luna (1997)
Calliope Tsoupaki: ‘A Song for Isidora’ for a monophonic instrument (2020)
Julija Hartig: ‘Isidora’ (2021)

Julija Hartig werd in Joegoslavië geboren en kreeg haar eerste vioollessen op 5-jarige leeftijd. Als jong talent won ze verschillende prijzen. Julija studeerde viool aan de Academie van de Kunsten in Novi Sad (Joegoslavië). Nadat ze deze opleiding had afgesloten, kreeg ze een aanstelling als assistent van haar voormalige docent E.A. Chugaeva. Sinds 1994 woont Julija in Nederland. Ze studeerde verder aan het Rotterdams Conservatorium bij Ilya Grubert en aan het Utrechts Conservatorium bij K. Wataya, waar ze ze cum laude afstudeerde. Julija soleert regelmatig met verschillende orkesten, zoals het Radio Kamer Filharmonie, Radio Symfonie Orkest van Belgrado en St. Georges Strings. Julija is verbonden als eerste violiste aan Radio Filharmonisch Orkest en is lid van meerdere kamermuziek ensembles zoals het Duo Hartig-Broekhans, The Hungry Gods, ROctet en Ensemble Rei. Zij is een van de musici van Splendor en co-initiator van collectief LUDWIG.

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Inspirerende omgeving

Het atelier werd in 1919 ontworpen door de eerste vrouwelijke architecte in Nederland, Margaret Staal-Kropholler. Zij werkte, met liefde voor het detail en het design, in opdracht van het kunstenaarsechtpaar Henriette en Richard Roland Holst. Hier ontving het echtpaar Roland-Holst veel beroemde gasten als architect Hendrik Berlage, schilder Charley Toorop, dichter Herman Gorter en politicus Willem Drees. Op het landgoed deden ze inspiratie op en is veel kunst en poëzie gemaakt. 
Na het concert wandel je met de boswachter over de Oude Buisse Heide.

Praktische informatie

  • Parkeren: Op de parkeerplaats van het natuurgebied Oude Buisse Heide. De parkeerplaats is alleen te bereiken via de hoek Buntweg-Roosendaalsebaan. Rijd in de bocht de laan in tot je bij de parking komt. Coördinaten: 51°28'04.8"N 4°34'31.6"E 51.468000, 4.575450
  • De locatie is helaas niet geschikt voor mindervaliden.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9 en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Bekijk hier alle locaties en data.


Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo