Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Een tijdreis op het Oudemirdumerklif

  Een tijdreis op het Oudemirdumerklif

  3 km

  Waar

  Oudemirdumerklif

  Vertrekpunt

  Oudemirdumerklif

  De Dollen 108567 HP Oudemirdum

  Kosten
  Volwassen
  • Normaal€ 8,00
  • Ledenprijs€ 5,00
  Kinderen
  • Normaal€ 7,00
  • Ledenprijs€ 4,00
  • € 4,00

  Nog plek beschikbaar!

  Activiteit

  Een tijdreis op het Oudemirdumerklif

  Maar weinig mensen verwachten kliffen te vinden in Friesland. Laat je verrassen door deze buitengewone plek volop historische verhalen en met een verrassende variatie aan bloemen, insecten en vogels.

  Uniek gebied

  Het Oudemirdumerklif is één van de eerste gebieden van Natuurmonumenten. Al in 1927 zagen we hoe uniek dit gebied is. Het bijna buitenlands aanvoelend landschap heeft een bijzondere geschiedenis en herbergt vele soorten planten, vlinders en vogels.

  Rijke cultuurhistorie

  Onder andere de twee ijstijden, de overgang van zout naar zoet water toen de Afsluitdijk werd aangelegd en het gebruik door vissers als Minne Minnesma en zijn broer, hebben hun voetsporen in het landschap van het Oudemirdumerklif achtergelaten.

  Met de boswachter ga je kriskras door het gebied op zoek naar deze sporen, en hoor je de verrassende verhalen áchter de gebeurtenissen.

  logo