Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Met werkpaarden aan de slag in natuurgebied Planken Wambuis

16 januari 2020 | Ramona Fredriks

Natuurgebied Planken Wambuis bestaat voor een deel uit droge heide. Wil je voorkomen dat de heide dichtgroeit, dan moeten grove den, berk en andere bosopslag verwijderd worden.

Werkpaarden aan de slag op de hei in natuurgebied Planken Wambuis

De afgelopen maanden is in opdracht van Natuurmonumenten een aannemer aan de slag geweest om de opslag van jonge berk en grove den tussen de heide van natuurgebied Planken Wambuis te verwijderen. Een partij met betrokken vakmensen en het meest uitgebreide materieel.

Om de kwetsbare heide in de aangewezen gebieden op Planken Wambuis zoveel mogelijk te ontzien en ook werkzaamheden uit te kunnen voeren op moeilijk bereikbare plaatsen, heeft de aannemer besloten om de jonge boompjes te verwijderen met behulp van ervaren werkpaarden. Een duurzaam, effectief en kostenbesparend alternatief voor het werken met machines. En dat leverde bijzonder mooie beelden op!  

Ramona Fredriks
Ramona Fredriks
logo