Ga direct naar inhoud
Nieuws

Wolfblog #8: nieuwe wolven gesignaleerd

20 januari 2022

Het was wel schrikken toen we hoorden dat de bij Stroe gevonden wolf niet alleen doodgeschoten bleek te zijn, maar dat het ook nog eens om 'onze' territoriale wolf ging. Net als bij de verongelukte wolvin is hierover genoeg gezegd en geschreven en rest ons niets anders dan de uitkomsten van het politieonderzoek naar dit misdrijf af te wachten.

Wolfblog #8: nieuwe wolven gesignaleerd

Maar wat zal er nu op de Zuidwest-Veluwe gaan gebeuren? Het territorium was tenslotte vrijgekomen en de vraag was of en wanneer er weer wolven binnen zouden gaan trekken. Nou, die vraag werd al snel beantwoord. Binnen drie weken was er alweer wolvenactiviteit op de Zuidwest Veluwe en waren er ook weer individuele wolven op de camera’s te zien.

Terwijl ik dit blog schrijf hebben we nog geen goed zicht op wat de wolven precies aan het doen zijn in het gebied. Mooi hė? We blijven de camerabeelden uitlezen en de gevonden wolvendrollen monitoren. Verder kunnen we niets anders doen dan afwachten wat er in de komende periode gaat gebeuren. Ik houd jullie op de hoogte.

Wolfblog #8 - nieuwe wolven gesignaleerd

De door mij gekozen beelden die bij dit blog horen zijn gemaakt tussen eind oktober ’21 en half januari ‘22.  Er zijn redenen voor mij om aan te nemen dat het om verschillende individuen gaat. Zekerheid heb ik echter niet.

Tot de volgende blog.

Frank Theunissen

Nieuwsgierig naar mijn andere wolfblogs?

Lees hier alles over de wolf

Meer weten over het standpunt van Natuurmonumenten over de wolf? 

Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden en Boswachterskantoor De Groote Modderkolk in Loenen organiseren wolvenexcursies op de Veluwe. Een mooie kans om alles te weten te komen over de wolf! Houd de activiteitenagenda in de gaten.