Volg de wolf op de Zuid-Veluwe

Heb jij ze gezien? De eerste beelden van de wolf op de Zuid-Veluwe? Wildcamera’s van Natuurmonumenten hebben in juni 2020 bijzondere beelden van een wolvin kunnen vastleggen. Niet eerder werd in Nederland het natuurlijke gedrag van een wolf zo vaak en zo scherp vastgelegd. Echt uniek en er komt nog meer beeldmateriaal!

Volg de wolf op de Zuid-Veluwe - wolfblog

De eerste beelden van de wolvin op de Zuid-Veluwe

We zien de wolvin op de beelden voorbijlopen met een zwijnenbig in de bek en drinkend bij een poel. Op andere beelden is ze druk in de weer met een tak en kijkt ze nieuwsgierig de camera in. Camerabeelden waarop eerst een kreupel edelhert en daarna in hetzelfde spoor een vastberaden wolf te zien is, doen sterk vermoeden dat het edelhert even later als wolvenvoer aan zijn einde kwam. Maar een groot mannelijk edelhert weert zich kranig: als hij vlak voor de camera zijn gigantische gewei richting de wolf duwt, druipt het roofdier af.

Wolvin voelt zicht thuis op de Zuid-Veluwe

Wolfblog van de boswachter

”Het is ongelooflijke mazzel dat dit tafereel zich voor onze camera afspeelde”, zegt Frank Theunissen, boswachter bij Natuurmonumenten. “En ik zou zo graag iedereen nog meer mooie beelden van de wolvin willen laten zien.” Frank Theunissen laat je daarom voortaan via zijn blogs zien hoe de wolf leeft op de Zuid-Veluwe. Volg de wolf!

Wolfblog #1: een wolf voor de camera!

In dit eerste blog ‘Wolfblog #1: een wolf voor de camera!’ beschrijft Frank Theunissen wat er door hem heengaat als hij de eerste beelden van de wolf ziet en wat eraan voorafgaat. 

Wolfblog #2: de zomer van de wolf

In dit tweede blog ‘Wolfblog #2: de zomer van de wolf’ beschrijft Frank Theunissen hoe de wolf de zomermaanden doorbrengt.

Wolfblog #3: het najaar van de wolf

In dit derde blog 'Wolfblog #3: het najaar van de wolf'' beschrijft Frank Theunissen hoe de wolf de herfstmaanden doorbrengt. 

Standpunt Natuurmonumenten 

Meer weten over het standpunt van Natuurmonumenten over de wolf? Lees hier hoe Natuurmonumenten denkt over de terugkeer van de wolf in Nederland.

Wolvenexcursies

Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden en Boswachterskantoor De Groote Modderkolk in Loenen organiseren wolvenexcursies op de Veluwe. Een mooie kans om alles te weten te komen over de wolf! Houd de activiteitenagenda in de gaten voor de wolvenexcursies op de Veluwe.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo