Ga direct naar inhoud

Zwevende picknickbank De Overtoom in Polder Noord-Kethel

Op deze bijzondere picknickbank kun je even bijkomen van de wandeling rondom Polder Noord-Kethel. Doordat deze uitkijkplek boven de sloot zweeft, waan je je middenin de polder! Werp ook een blik op de poort; hier zijn elementen van een eeuwenoude windas of overtoom in verwerkt.

Picknickbank boven sloot

In Polder Noord-Kethel hebben zeker drie windassen gestaan. Een windas of overtoom hielp schuitjes over dijken en kaden te loodsen. Met behulp van een touw of ketting werden boten tegen een hellend vlak zoals een dijk omhoog getrokken en weer neergelaten in het andere water.

Natuur en erfgoed in de polder

Wil je meer weten over de geschiedenis van de polder? De erfgoedroute neemt je mee terug in de tijd en voert je langs deze bijzondere bank.

Weidevogelreservaat

Nu is Polder Noord-Kethel een weidevogelreservaat. Dit gebied ligt pal aan de Schie. Omdat onze boswachters en boeren geen kunstmest en gif meer gebruiken, het waterpeil omhoog gaat en we niet maaien voor 15 juni, gaat het goed met de weidevogels in Polder Noord-Kethel. De weidevogelstand is weer terug op het niveau van veertig jaar geleden. En daar zijn de kieviten, grutto's én boswachters erg blij mee!

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid